Natació

jocs paralímpics de rio 2016

natació

Remuntada de plata

Jocs Paralímpics. La nedadora del CN Terrassa Sarai Gascon queda a dues dècimes de la medalla d'or en els 200 m estils i la matinada passada lluitava pel títol en els 100 m lliures

Sarai Gascon (Terrassa, 1992) va debutar en els Jocs de Rio, la seva tercera cita paralímpica, amb magnífiques sensacions i una medalla de plata en els 200 m estils SM9 que amplia el seu brillant palmarès en la competició, on ja acredita quatre podis. La nedadora terrassenca, tot un referent de l'esport paralímpic, va aconseguir el subcampionat després d'una remuntada prodigiosa que la va catapultar del sisè lloc després de la posta d'esquena, el seu pitjor estil, fins a la segona posició final. Gascón, a més, va establir un nova plusmarca estatal, amb 2:35.84. El títol va ser per a la xinesa Ping Lin, amb 2:35.64. “He quedat a només dues dècimes de l'or, cosa que sempre fa una mica de ràbia, però estic molt contenta perquè a Londres vaig ser sisena en aquesta prova. He donat tot el que he pogut i he fet marca personal. No puc demanar més”, va sentenciar després de la final. Va completar el podi la britànica Amy Marren, amb 2:36.26.

En aquesta prova també hi va competir la nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès, flamant campiona paralímpica de 400 m lliures en la jornada de dissabte. Marquès, líder després dels parcials de papallona i esquena, va retrocedir fins al setè lloc en la braça, però en el crol va avançar fins a la cinquena plaça final. La nedadora catalana també va rebaixar la seva plusmarca personal (2:37.30).

Gascón es va estrenar en uns Jocs a Pequín 2008, amb només 15 anys, i ja va deixar mostres del seu talent amb un segon lloc en els 100 m braça. A Londres 2012 va continuar la seva progressió amb dues medalles més, una plata en els 100 m papallona i el bronze en els 100 m lliures. Després del subcampionat en els 200 m estils a Rio, la nedadora del CN Terrassa tenia ahir moltes possibilitats d'engrossir el seu botí en la final dels 100 m lliures, en què competia la matinada passada amb el segon registre de les participants (1:03.36). També es van guanyar l'accés a la final Núria Marquès (1:03.82) i Miguel Luque, en els 150 m estils (2:47.33).

LA PROTAGONISTA

Fa una mica de ràbia quedar a dues dècimes de l'or, però he fet marca personal. No puc demanar més
Sarai Gascon

Jordi Morales perd la pugna pel bronze

Jordi Morales, de la categoria classe 7 (té espina bífida), va perdre la pugna per la medalla de bronze de tennis de taula contra el xinès Shuo Yan (3-1). El palista del CTT Esparreguera, que en les semifinals va ser eliminat pel britànic William John Bayley (3-1), va perdre clarament en el primer set (4-11) i tot i refer-se en el segon parcial (11-8) va acabar cedint per un doble 7-11. A Rio de Janeiro, Jordi Morales, que va obtenir la medalla de bronze individual a Pequín 2008 i la plata per equips a Londres 2012, ha completat la seva cinquena participació paralímpica des que va debutar a Sidney 2000 amb només 14 anys.