Més esport

Jornet renuncia a fer l'Everest

Alpinisme. Les últimes nevades havien incrementat el perill d'allaus a la muntanya més alta del món, l'última que li faltava per escalar per completar el projecte ‘Summits of my life'

Kilian Jornet renuncia a escalar l'Everest (8.848 m) a causa del perill d'allaus. La muntanya més alta del món era l'última del projecte Summits of my life, que des del 2012 ha dut Jornet a fer el rècord d'ascensió i descens d'algunes de les muntanyes més significatives del planeta, com ara el Cerví, el McKinley o l'Aconcagua. “Les primeres setmanes ens vam aclimatar molt bé i en bones condicions. No obstant això, quan començàvem a estar a punt per preparar la temptativa el temps va començar a canviar. Hi va haver diverses precipitacions que van deixar fortes nevades i una acumulació de neu important. Així, tot i que nosaltres ens trobàvem bé físicament, hi havia molt perill d'allaus i ens era impossible poder pujar en condicions de seguretat òptimes”, explica Jornet, que l'any passat ja va haver de renunciar a l'Everest a causa del terratrèmol que hi va haver al Nepal. “Hi ha una mica de frustració perquè estem ben aclimatats i les sensacions són bones, però suposava exposar-se massa si ho intentàvem. Però estem contents perquè ha estat una experiència molt positiva, on hem après molt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)