Un punt que s'escapa

Handbol. El Bordils se sobreposa a la baixa de Ferrer durant 50 minuts però el canvi de defensa dels visitants en la segona part bloqueja l'equip, que s'ha de conformar amb l'empat

Al Bordils, se li va escapar la primera victòria de les mans contra el Carabanchel en un partit en què va fer tot el que calia per sumar els dos punts menys rematar la feina en uns minuts finals per oblidar, en què dues pèrdues de pilota van propiciar dos contraatacs que van permetre als visitants endur-se l'empat. L'acció final dels de casa, quan quedaven 20 segons, va ser impossible de completar amb èxit davant de la rocosa i ferotge defensa dels madrilenys. Deixant de banda un final amb gust amarg, l'equip va oferir bones sensacions en el primer matx sense el seu central titular els últims tres anys, Esteve Ferrer. Des del principi va quedar clar que l'aposta de Pau Campos per la posició de central és la del jove Sergi Mach, que al costat d'un altre de les promeses de l'equip, Arnau Palahí, ha de ser el baluard en atac. Xicu Reixach serà reconvertit també quan calgui de central a extrem per donar descans al jugador de la casa. En dos temporades l'equip s'ha quedat sense Ferrer, Nonó i Canyigueral; sobreviure a aquest desafiament és la nova aventura del Bordils. En la primera part l'equip va jugar amb el seu millor estil. Ferm en defensa, ràpid en el contraatac i fluït davant de la defensa 6-0 del Carabanchel, que no trobava la fórmula per capgirar el ritme del partit. La segona part va començar de la mateixa manera i el partit semblava que agafava el color blanc-i-verd quan els de casa es van disparar en el marcador (19-14). L'entrenador visitant, que tenia clar que allò no podia durar més, va canviar la defensa i va apostar per un 5-1. En principi els jugadors del Bordils van entomar bé el canvi però ben aviat van començar els errors. Pilotes perdudes, llançaments forçats i passades inconcretes van donar vida al Carabanchel, que sense fer res de l'altre món va començar a veure la llum (22-21 15 minuts abans del final). A partir de llavors el duel es va convertir en un matx de supervivència, només se'n sortiria qui cometés menys errors. Amb tot, un gol de Mario Montes va situar un 27-24 cinc minuts abans del final que semblava definitiu. Aquell partit només es podia escapar per errors propis i així va ser. Dues pilotes perdudes van acabar amb dos contraatacs dels visitants, que van fer el 27-27 quan quedaven 40 segons per al final. Va ser pràcticament l'únic moment en què els de fora van poder córrer. L'últim atac tampoc va ser afortunat i el punt, és clar, va tenir gust de poc. El pròxim partit, dissabte vinent a les 18.45 h a la pista del Tolosa, una altra final al setembre.

BORDILS 27 CARABANCHEL 27

BORDILS: González, Farrerons, Sergi Mach (2), Xicu Reixach, Combis (1), Hospital (1), Masó, Comas (1), David Mach, Moreno (4), Oriol Masmiquel, Palahí (5), Montes (4), Huix (2), Martínez (3) i Pep Reixach (4). CARABANCHEL: De Lucas, Llopis (3), Barroso (1), Martín-Cifuentes (1), Sánchez, Martínez, De la Peña (5), Á. Olivares, Sanz (2), J. Olivares, Gallardo (4), Mamri, Rico, Arenas (6) i Jiménez. PARCIALS: 3-2, 5-3, 5-3, 9-7, 13-9, 15-11; 18-12, 19-14, 21-17, 22-21, 26-24 i 27-27. ÀRBITRES: García i Roy (Navarra). Van excloure Farrerons (2), Masó (2) i Masmiquel, del Bordils; i Llopis, Martín-Cifuentes, Sánchez (2) i De la Peña (2), del Carabanchel. PÚBLIC: 600 espectadors.