Hoquei sobre herba

Hoquei sobre herba

Escombrant cap a casa

Hoquei sobre herba. L'Egara, el Polo, l'Atlètic, el Junior, el Terrassa i el Barça protagonitzen la divisió d'honor més catalana dels últims deu anys

La temporada 2005/06 va ser de gran record per a l'Atlètic Terrassa. A Can Salas es va alçar la lliga espanyola en una final contra l'Egara, es va guanyar la copa del Rei i es va perdre la copa d'Europa en la final contra l'Stuttgarter Kickers. Aquella divisió d'honor que els terrassencs van guanyar al conjunt ratllat va tenir sis equips catalans –l'Atlètic, l'Egara, el Polo, el Junior, el Barça i el Terrassa–, un fet que no ha tornat a passar des d'aleshores. Deu temporades han hagut de passar perquè la lliga torni a tenir sis equips de casa nostra.

L'Egara defensa el títol amb moltes cares noves i amb un fitxatge, el de Pau Quemada, que sobresurt per sobre dels reforços de la base. Siso Ventalló ha agafat les regnes de Pacho Keenan i comandarà un grup on ja no hi seran homes de la talla d'Edi Tubau, Pepe Romeu i Vicenç Ruiz. L'Egara obrirà el foc avui (12.30 h) contra el nouvingut CD Terrassa de Juanma Mas, que arriba a la divisió d'honor amb la intenció de deixar de ser un conjunt ascensor i poder mantenir la categoria.

L'altre nouvingut català, el Barça, debuta (12.45 h) a casa contra el Polo, un clar candidat a alçar el títol de lliga. Els de la Diagonal volen recuperar el tron que els va prendre l'Egara l'any passat a Madrid en una final que es va decidir a la tanda de shoot-out. Pedro Ibarra i Sander Baart, tots dos jugadors de talla mundial, han reforçat el conjunt de Carlos García Cuenca.

L'Atlètic ha mantingut el bloc que l'any passat va arribar a la final a quatre europea però ha canviat el director d'orquestra. Dani Martín agafa el relleu de Roger Pallarols a la banqueta de Can Salas. El debut dels grocs serà a Sant Cugat (13 h) contra el Junior, que l'any passat ja va donar molta feina als grans aspirants a la lliga i enguany vol fer un salt més endavant en la progressió dels darrers anys.

Una lliga més disputada

També entren a escena avui els equips catalans de la divisió d'honor femenina. El Junior, que l'any passat va fregar amb els dits la copa de la Reina i va ser a les semifinals de la lliga, vol mantenir-se un any més en la guerra de la part alta. L'equip santcugatenc ha perdut jugadores que tenien molt de pes en l'equip, com ara Jennifer Plass o Cris Guinea, però s'ha reforçat amb la base i dues jugadores de nivell, Estefania Piris i Pauline Brugts. El Junior debuta a Can Salas amb l'Atlètic, que ha tornat a la divisió d'honor amb la intenció de quedar-se. Mantenir la categoria com va fer el Terrassa de Ferri Díaz l'any passat. “Ara, amb un any més, som capaces de competir amb qualsevol”, diu el tècnic. Les terrassenques es veuen les cares amb el Valdeluz, un dels aspirants al títol, juntament amb el Club de Campo i el Jolaseta. El Polo i l'Egara, que s'enfronten avui, han canviat moltes cares i estan cridats a ser jutges de la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)