Ciclisme

Una cita que es consolida

Ciclisme. La marxa 100×100 Tondo aplega uns 1.200 ciclistes d'elit i populars i manté el record d'un ciclista molt estimat a la Garrotxa

Uns mil dos-cents ciclistes i dos cents voluntaris van participar ahir en la sisena edició de la ja tradicional marxa 100×100 Tondo, que es fa en record del ciclista nascut a Valls i que residia a la Garrotxa. Xavi Tondo va morir el 2011 en un desgraciat accident quan preparava la seva primera participació en un Tour de França.

La marxa d'ahir, amb sortida a Sant Joan les Fonts i arribada a Vallter 2000, va transcórrer com en els anys anteriors per una ruta que el ciclista feia servir per entrenar-se. Com és habitual en cada edició, la cita va tenir la participació de nombrosos ciclistes professionals, que van retre homenatge al seu antic company i rival, com ara el sabadellenc David de la Cruz (Etixx), vencedor d'una etapa de la Vuelta, i l'holandès Robert Gesink –que va ser el primer d'arribar a Vallter–, amb alguns dels seus companys del LottoNL Jumbo que resideixen a les comarques gironines. Un altre dels grans amics que tenia Tondo a la Garrotxa, l'excampió olímpic Joan Llaneras, també va estar al costat dels familiars i els participants.

La prova va constar de dos recorreguts, de 68 i 116 quilòmetres. Abans de donar-se la sortida, l'alcalde de Sant Joan les Fonts, Joan Espona, i el delegat territorial Josep Pujols van fer el lliurament dels obsequis que l'Ajuntament havia preparat per als familiars de Tondo.

La Tondo Kids

El dissabte, com a cita prèvia a la gran marxa d'ahir, es va fer una vegada més la Tondo Kids, una prova per a les categories de base puntuable per a la copa Catalunya i que es va disputar en un recorregut urbà per Sant Joan les Fonts. Hi van participar uns 120 nens d'entre 5 i 12 anys.

Els diferents vencedors van ser Jordi Vallès (Noel) i Anna Carreras (Andorra), en prebenjamins; Jan Rueda (Morenito) i Ivet Zafra (Noel), en benjamins; Ivan Rovira (Montroig) i Irene Sánchez (Mataró), en principiants; Joel Díaz (Morenito) i Estefania Jiménez (Mompalet), en alevins, i Josep Beneito i Sara Méndez (La Torreta), en infantils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)