Handbol

Handbol

barça

Pascual, entre dues aigües

Handbol. El tècnic del Barça ha d'assegurar les victòries i accelerar, al mateix temps, el procés d'adaptació dels nous joves jugadors de primera línia

El Barça Lassa va començar amb bon peu diumenge la lliga de campions a la pista del Wisla Plock (23-28) i en la lliga Asobal manté la trajectòria immaculada que va encetar fa més de tres temporades, i després de quatre jornades ja és líder en solitari. El conjunt blaugrana intentarà mantenir la ratxa triomfal avui a Benidorm (20.30 h) i elevar a 96 el nombre de victòries consecutives en la competició. El ple de triomfs des que es va iniciar el curs no amaga una certa irregularitat en el joc blaugrana. En aquesta fase de la temporada és lògic que l'equip tingui mancances, i més després de l'aposta del club per rejovenir la plantilla, especialment amb tres jugadors de primera línia com ara Lasse Andersson (22 anys), Thimothey N'Guessan (24) i Dika Mem (19). Així, el tècnic Xavi Pascual es veu amb l'obligació d'anar gestionant els minuts de joc d'aquests joves valors perquè continuïn el procés d'adaptació al mateix temps que ha d'intentar mantenir un quadre de resultats immaculat.

Aquest doble objectiu es va fer especialment evident en el duel contra el Wisla. Pasqui va donar l'alternativa al trio de joves ben entrada la primera meitat, però en la segona va posar a pista la que ell mateix va qualificar de “guàrdia pretoriana”, amb els jugadors habituals el curs passat i l'afegit d'un inspirat Valero Rivera, per encarrilar la victòria. L'aposta va ser clarament guanyadora. “En la segona part l'equip ha estat molt més consistent, s'ha notat que hi havia jugadors molt més rodats, que sabien el que havien de fer. L'equip està en fase de creixement, i quan els més joves són a la pista és lògic que cometin errades en els automatismes o que els pugui pesar la responsabilitat”, va admetre el tècnic català després del partit a Plock. Aquest guió s'ha repetit en diverses jornades de la lliga Asobal, amb dues parts de partit ben diferents. “És normal que passi i passarà durant força temps, tot i que hem de treballar perquè deixi de passar”, subratlla Pascual.

Andersson, destacat

Encara és molt aviat per valorar el rendiment dels tres joves valors de primera línia, però de moment qui ha disposat de més oportunitats i ha deixat més espurnes del seu potencial és Lasse Andersson. L'internacional danès ha exercit tant de lateral esquerre com de central –ha servit per donar minuts de descans a Entrerríos– i ha evidenciat la seva potència de llançament. De fet, després de quatre jornades figura com a segon màxim golejador de l'equip en la lliga Asobal, amb 16 dianes –7 contra el Naturhouse–, només darrere de Lazarov (18). A banda dels joves valors, s'haurà de veure quina és l'evolució de Filip Jícha, el fitxatge estrella de la temporada anterior. Després d'un curs condicionat per l'operació de pubàlgia, el lateral txec, escollit el millor jugador del món el 2010, hauria de fer un pas endavant i demostrar la seva vàlua. De moment, però, encara és lluny del seu millor nivell i Pascual ha apostat per altres jugadors. Diumenge passat no va jugar ni un minut a Plock i s'haurà de veure si el va reservar amb vista al transcendental duel de dissabte al Palau contra el seu exequip, el Kiel (19.30h). Abans, però, avui serà el torn del Benidorm, que encara no ha pogut estrenar el seu compte de punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)