Handbol

Content d'assumir responsabilitats

Handbol. Sergi Mach no defuig el pes de dirigir l'equip a la pista. “No em ve de nou”, diu el central del Bordils

“Veient com va anar la temporada passada, més o menys ja m'ho esperava. Amb la baixa de l'Esteve Ferrer ho vaig veure encara més clar, que jugaria més amb el primer equip que amb el segon.” Sergi Mach (Girona, 1995) ja és una peça clau en l'engranatge del Bordils. I a marxes forçades, després de la baixa del central banyolí, que va emprendre fa quinze dies l'aventura francesa. “Té un joc molt dinàmic i és conscient que ha de fer un canvi físic, guanyar algun quilo més de massa muscular. Però té una visió del joc privilegiada, un un contra un difícil d'aturar i, aquest any, que havia de ser el seu any d'acabar de créixer a l'ombra de l'Esteve, s'ha precipitat el seu pas endavant. Ha passat a ser un home per jugar-se pilotes importants i a tenir minuts de transcendència. Sense anar més lluny, l'última pilota a Tolosa se la va jugar ell”, apuntava el seu tècnic a plata, Pau Campos.

El 3 del Bordils compleix la seva cinquena temporada al club, al qual va arribar de Sarrià de Ter amb el seu germà David (porter del Bordils B i un any més jove) i un curs després que el seu pare deixés l'entitat de la qual va ser referent a la pista i a la banqueta. Jesús Mach, ara coordinador de l'handbol a Bordils, va passar pel Llagostera dues temporades abans d'arribar al Blanc i Verd el 2014. “Personalment, m'hauria agradat jugar-lo. És un partit amb gent que hi havia jugat tota la vida fins que vaig marxar”, va dir Sergi Mach sobre el duel de demà a primera estatal entre el Bordils B, del qual encara té fitxa, i l'Augi. “Serà molt intens i, a priori, el favorit és el Sarrià, perquè fa molts anys que està en aquesta categoria. Però s'ha de veure, el Bordils segur que fa un molt bon paper”, va afirmar respecte al debut a casa a primera estatal del Bordils B.

La transició

“La primera meitat vaig estar més amb el segon, però la segona la vaig fer pràcticament tota amb el primer equip”, deia Mach sobre el seu paper a l'equip de plata, amb el qual va debutar la temporada passada: 16 partits i 10 gols. Ara, en tres partits de lliga, n'acumula 6 i, en la supercopa amb el Fraikin Granollers d'Asobal en va marcar 4. Habitual en les seleccions catalanes, no defuig el pes de dirigir l'equip: “Si he d'assumir responsabilitats, contentíssim. No em ve de nou.” El central és, també, una de les referències de l'esperit de la transició del Bordils. “Un altre és l'Arnau Palahí, i hi ha en Jairo Montes que ens està sorprenent de manera molt positiva: sabíem que tenia possibilitats, però no fins a aquest punt. En el primer partit va fer 4 gols; en el segon, 4 i en el tercer 3, i amb minuts importants. Són de la mateixa generació i han viscut el mateix procés”, afegia Pau Campos.

“La copa a fora també mola”

  • VÍDEO: El vídeo

“Va bé perquè venim de dos partits ajustats i amb molt desgast mental”, va dir Pau Campos sobre la primera eliminatòria de copa a Alcobendas, demà i per a la qual el Bordils ha tornat a fer un vídeo actualitzant la feina dels seus jugadors i tècnics respecte a l'estrena en la competició (19 octubre del 2013 contra l'Octavio) i substituint els que ja no hi són pels que els han pres el relleu. “Ens fa molta il·lusió. És un partit en un molt bon moment: ens permet deixar anar les tensions. I tenim un premi molt gros, portar un equip Asobal a Bordils: el Bidasoa i amb l'Edu Nonó”, afegia sobre la segona eliminatòria, també a partit únic el 26 d'octubre, en aquest cas al Blanc i Verd si el Bordils elimina l'Alcobendas. “No em falleu, tenim una cita”, diu el lateral de Canet d'Adri al final del vídeo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)