Handbol

La dimensió desconeguda

Handbol. El Bordils juga per primer cop la copa fora, pel seu bon paper el curs passat a plata, i vol tornar a rebre un Asobal: el Bidasoa d'Edu Nonó

L'Handbol Bordils afronta a Alcobendas (19 h) un escenari inèdit, un partit de copa fora de casa. És pel seu bon paper la temporada passada en la lliga, en què va obtenir la seva millor classificació en tres cursos: vuitè. En la primera eliminatòria, sempre a partit únic, es creuen els equips que acaben de pujar i els que van acabar de mitja taula cap avall, a casa, contra els que van baixar d'Asobal i els que van acabar de la meitat cap amunt. El 27-32 del Bordils a Zarautz va donar el vuitè lloc als de Pau Campos, que a diferència de les tres anteriors edicions no disputen aquest primer partit a casa. El segon, això sí, seria al Blanc i Verd i per quart cop seguit amb un conjunt de la màxima categoria. En el primer sorteig ja es va determinar la segona eliminatòria i l'equip que quan acabi el duel a Los Sueños sabrà on ha d'anar el 26 d'octubre és el Bidasoa d'Edu Nonó. “En cas de derrota no perds punts, és un molt bon test per seguir provant coses. Si guanyem, passem eliminatòria i ve el Bidasoa d'Irun de l'Edu Nonó. I això sí que pot ser una gran festa per a tothom”, va dir Pau Campos respecte al partit que fins ara sempre havien disputat a casa. Fins i tot el 2014, amb el mateix rival que avui. Pep Reixach i Ignasi Moreno van ser, aquell dia, un malson per als visitants des dels extrems, amb 10 i 6 gols. Va ser, però, David Masmiquel el que va sentenciar el duel amb el 30-28. Ara, el dia gran de Masmi va ser fa tot just un any amb el 29-28 contra l'Atlético Valladolid. El seu gol en el darrer sospir permetria al Bordils rebre un equip d'Asobal en la copa per tercer cop, el Port Sagunt.

Terapèutic

“La copa és una competició diferent, que no resta però que sí que crec que pot sumar des del punt de vista anímic. Venim de finals molt ajustats, han pesat els nervis i si hi arribéssim i el resolguéssim a favor, encara que no sumés en la classificació, sí que ens permetria agafar confiança”, afirmava el tècnic en la prèvia d'un partit per al qual no pot disposar de Mario Martínez ni de Marc Combis, per motius laborals, ni de Jairo Montes, una de les sensacions d'aquest inici de temporada, que disputarà el Bordils B-Augi Sarrià. El Bordils, com l'Alcobendas, acredita dos empats i una derrota. “Suposo que també voldran aparcar els mals resultats a la lliga. No han guanyat encara i igual que nosaltres han fet dos empats, però, és clar, ells aspiraven a alguna cosa més que la permanència. L'any passat també van començar molt malament, amb 0-5. I després es van sobreposar i van acabar salvant-se bé”, argumentava el tècnic respecte als madrilenys, que van acabar la temporada onzens amb 21 punts, cinc menys que el Bordils. “En un partit com aquest ja signaria arribar a un final ajustat perquè aprenguin coses, tinguin experiències positives o negatives i sense que hi hagi repercussió en la classificació. Ens aniria bé per saber gestionar aquestes emocions perquè, per molt que ho vulguis entrenar, no pots reproduir les mateixes emocions que hi ha en el partit. No m'importaria arribar a un final ajustat”, afirmava amb referència als dos darrers empats en la lliga, després d'arribar al desenllaç davant en el marcador.

Bordils - Academia Octavio
31-22
Qui ha fet els gols
Bordils - Cangas Morrazo
23-32
7 de novembre del 2013
Bordils - Alcobendas
30-28
4 d'octubre del 2014
Bordils - Benidorm
28-29
22 d'octubre del 2014
Bordils - Valladolid
29-28
3 d'octubre del 2015
Bordils - Port Sagunt
26-30
28 d'octubre del 2015
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)