Handbol

Retorn al futur

Handbol. L'Augi torna a Bordils quatre anys després per enfrontar-se al filial blanc-i-verd, que acaba de pujar

El temps s'atura cada cop que juguen Bordils i Sarrià. I avui, quatre anys després, tornarà a passar al Blanc i Verd (20 h). Perquè l'ascens del segon equip del Bordils a primera estatal permet recuperar un enfrontament inèdit des del 13 d'abril del 2013, quan el conjunt de Pau Campos va perdre el primer lloc de la classificació en el seu darrer any en la categoria –un mes després va pujar a plata en la seva tercera fase seguida– amb el 28-27 a Sarrià de Ter. Al desembre, en la primera volta i en l'últim derbi gironí a Bordils, el triomf també va ser local (30-29).

Passat recent

L'Augi és qui ara lidera la classificació després del 34-22 en la primera jornada amb l'OAR Gràcia. Un partit però tota una declaració d'intencions d'un conjunt que s'ha marcat l'objectiu de tornar a jugar una fase d'ascens a plata, com el 2011, quan va coincidir-hi amb el Bordils a Girona. Tercers el curs passat, és Sergi Baguer l'encarregat de completar l'evolució de Josep Espar, que va deixar l'equip a l'hivern per marxar al Veszprém com a assistent del posterior subcampió de la Champions. Baguer, a més, tindrà a l'altra banqueta entrenadors que el van dirigir a ell com a jugador. “Per a mi també és emocionant perquè dos dels tècnics del Bordils m'havien entrenat, en Xavi Pujolar i en Carles Ramonet. Em van ensenyar el que era l'handbol, són dues persones que em van formar al juvenil i al sènior als Esplais”, afirma. Palomeras, Fina, Ballester i Torres són els supervivents de l'últim partit contra el Bordils, a l'Augi. També va començar amb bon peu el Bordils B (26-28 amb La Salle Bonanova), que avui juga el seu primer partit com a local en la categoria. “El nostre objectiu era veure com estaríem en relació amb un equip que va quedar per la meitat de la taula cap avall. I la cosa va anar prou bé, n'estem contents tàcticament i físicament. Ara el plantejament és veure com estarem en relació amb el grup que estarà a dalt”, assenyalava Carles Ramonet, el tècnic de l'ascens del Bordils amb uns jugadors preadolescents, en la majoria dels casos, en l'últim enfrontament dels referents de l'handbol gironí. “És el nostre primer partit a casa a primera estatal, davant la nostra afició. I encara hi ha l'al·licient afegit de jugar un derbi amb el Sarrià, que ara feia tres o quatre anys que no el teníem. Per a l'aficionat de l'handbol, no només bordilenc o sarrianenc sinó també de l'handbol gironí, recuperar el derbi és un al·licient més. La gent ho enyorava i tot això també ens motiva. No és pressió, però sí ganes i il·lusió de fer-ho bé i de ser competitius. A veure si podem plantar cara al Sarrià, que sembla que va molt fort.”

Avui

El primer equip del Bordils juga la copa a Alcobendas. És igual, el Blanc i Verd serà una olla de pressió. “El nostre objectiu serà que no se'ns en vagin al marcador, tenir-los controlats i mirar d'entrar a la part final del partit amb possibilitats, si podem. Si aguantem pot ser un partit maco per a tothom, per a nosaltres i per a la gent que vingui. El Sarrià és un equip fort, jove, intens, amb velocitat i molt complet. La setmana passada se'n van anar de seguida i després ja no tens res a fer-hi”, va dir Carles Ramonet. “El partit l'enfoquem des d'un punt de vista més tàctic. Així també tenim els jugadors més centrats en el que toca i t'assegures més coses si estan centrats en el partit que no pas en la rivalitat més pròpia d'un derbi”, afirmava Sergi Baguer.

És especial però el compto com un partit més, hem de respectar tots els rivals. Anem partit a partit i mirant d'anar sumant punts
Sergi Baguer
ENTRENADOR de l'AUGI SARRIÀ
El seu objectiu és quedar dels dos primers per fer fases i, per aconseguir-ho, no poden ensopegar gaire. El nostre és mantenir-nos
Carles Ramonet
ENTRENADOR del BORDILS B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)