Handbol

Handbol

Lliga de Campions

Un clàssic prematur

Handbol. Cinc mesos després de l'eliminació europea, el Barça Lassa rep un renovat Kiel al Palau en la segona jornada de la lliga de campions

Cinc mesos després de l'últim partit de la lliga de campions al Palau, l'eliminació en els quarts de final contra el Kiel (33-30), la màxima competició europea torna al santuari blaugrana contra el mateix rival (19.30 h per Esport3). Aleshores aquell triomf barcelonista no va ser suficient per eixugar els cinc gols d'avantatge aconseguits en el partit d'anada pel conjunt germànic (29-24), que va ser el que es va guanyar la plaça per a la final a quatre de Colònia. Avui no caldrà apel·lar ni a la màgia ni a l'èpica, i amb un triomf per la mínima ja n'hi hauria prou per continuar amb bon peu el periple europeu iniciat a Plock (23-28). El nou format del campionat no dóna treva, però el tècnic català, Xavi Pascual, destaca que el duel d'avui serà molt diferent del de fa cinc mesos. “La competició propicia que els enfrontaments d'aquest nivell arribin ara, però no és el mateix jugar un partit de quarts de final que un de la lligueta. Ni el moment de la temporada, ni els equips són els mateixos ni tampoc les circumstàncies. De fet, també és possible que ens puguem retrobar més endavant. En tot cas, el més important no és el que passarà més endavant, sinó el futur més immediat, i el que volem és guanyar demà [per avui], igual que ells”, resumeix.

Joves valors

En el nou Kiel d'Alfred Gislasson ja no hi són ni el vallesà Joan Cañellas ni l'alemany Dominik Klein, dos dels botxins del curs passat al Palau, però amb els nous reforços Pasqui considera que el rival d'avui encara disposa de més potencial. “És molt aviat per fer grans valoracions, però sembla que amb Nikola Bilyc i Lukas Nilsson la zona del lateral serà més consistent, amb molta capacitat de llançament. Al darrere, el fet de tenir Niklas Landin i Andreas Wolff fa que la porteria sigui ara mateix temible. Conserven el gros de la plantilla i, a més, recuperen Christian Zeitz, que a mi és un jugador que m'encanta. Sempre ens crea problemes i diumenge va ser qui al final va resoldre el partit contra el PSG”, destaca. El preparador català es referia al gol decisiu que va fer per obtenir un triomf per la mínima contra el conjunt parisenc (28-27). Tota una declaració d'intencions contra el PSG de Karabatic i Hansen, i en què els joves valors Bilyc i Nilsson també van tenir un paper destacat, amb cinc i quatre gols, respectivament. En aquest sentit, la posada en escena d'aquest dos joves laterals de només 19 anys no ha estat cap sorpresa per a Pascual: “No m'ha sorprès en absolut. Crec que són dos jugadors extraordinaris. Si la majoria de grans equips d'Europa havien preguntat per ells, i també el Barça, és que som perfectament conscients de la seva qualitat. El DNI és important, però s'haurà de veure si sempre responen així o només un dia. En tot cas, són uns jugadors d'una qualitat extraordinària.”

Llarg recorregut

Pel que fa a l'evolució del Barça, Pascual remarca que encara li que queda molt recorregut: “L'equip està fent passos endavant claríssimament. El problema és que venim de molt enrere. Ens falta molt per poder arribar a un moment competitiu important. Estem en una fase de la temporada en què cada dia hem d'intentar millorar.” Els duels entre el Barça i el Kiel són tot un clàssic de la competició europea, i des del 2000 s'han enfrontat vint-i-una vegades, amb un balanç equilibrat totalment: deu victòries per a cada equip i un únic empat. “És un partit d'aquells de Champions de tota la vida, en què no saps què pot passar”, sentencia el tècnic blaugrana.

“Jícha? Quan estigui bé jugarà”

En els clàssics enfrontaments entre el Barça i el Kiel, el txec Filip Jícha era tot un malson per a la defensa blaugrana. Amb 78 dianes, és el jugador que més gols ha marcat al conjunt català vestint la samarreta de les zebres. Jícha, que el curs passat es va sotmetre a una operació de pubàlgia, està molt lluny d'oferir la seva millor versió en les files blaugrana. “Quan estigui bé jugarà, i quan estigui bé, el posarem, així de clar”, va dir, taxatiu, Pascual sobre el primera línia txec, que en el debut europeu a Plock no va disposar de minuts. “Si hi ha jugadors que estan millor, han de jugar els que estan millor. No perquè un es digui Jícha o perquè un altre es digui Mem, Saric o Rutenka té el lloc assegurat en aquest equip. Haurà de treballar i que li surtin bé les coses. Haurà d'esperar. Quan arribi el moment, arribarà”, va afegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)