Hoquei sobre herba

Hoquei sobre herba

L'Europa dels bons records

Hoquei sobre herba. L'Atlètic Terrassa, que el curs passat va arribar a la final a quatre de l'EHL, disputa, entre avui i demà, la primera fase de la màxima competició continental

La grada de l'estadi Pau Negre de Barcelona bramava sense parar. Les banderes de l'Atlètic onejaven al ritme del tambor del Córner Groc, el grup d'animació del club terrassenc. La graderia es tenyia de groc i negre. I els ulls dels jugadors, de peu aplaudint la seva gent, s'emocionaven. Acabaven de perdre contra el Kampong holandès per 5-1 en les semifinals de l'Euro Hockey League, la màxima competició continental, però ho havien donat tot al camp. “Ser a la final a quatre ja era un premi per sobre de les nostres possibilitats”, coincidien jugadors, cos tècnic i aficionats.

Avui la plantilla de l'Atlètic torna a la competició europea amb el record d'aquella gesta a la motxilla i la il·lusió, més ferma que mai, de tornar-ho a repetir. “L'any passat vam tenir l'èxit gairebé a tocar. Ara, tot el que sigui no arribar a la final a quatre ens semblarà poca cosa”, explica Albert Beltran, un dels pals de paller de l'equip de Can Salas. “Tot i això, hem d'anar pas a pas i no perdre el món de vista”, hi afegeix. L'Atlètic disputa aquest matí (11.15 h) el primer partit del grup contra el Dinamo de Kazan i demà (10 h) es jugarà l'accés al KO16 –la fase decisiva de la competició– amb el Bromac Kelburne escocès, que ahir va superar el conjunt rus per 3-1 en el primer partit de la primera fase. “No els coneixem gaire, tenim poques referències. De fet, del Dinamo només hem vist un vídeo. Però a Europa el més ximple fa rellotges”, comenta Beltran. L'Egara, campió de lliga, i el Polo, campió de la copa del Rei, ja esperen a la fase següent. No és la primera vegada que l'Atlètic ha de passar per aquest peatge europeu; fa un parell de temporades els terrassencs es van quedar fora del KO16 per només un gol que els àrbitres van anul·lar a les acaballes del partit contra, precisament, el Kelburne. “No hi pensem gaire, però ens volem treure aquella espina”, reconeix Beltran, que també recorda que l'equip ha canviat molt respecte a aleshores.

Aquest estiu l'Atlètic ha canviat de mans. Dani Martín, que ja havia dirigit el primer equip de Can Salas fa un temps, ha agafat el relleu de Roger Pallarols. “Crec que tots dos tenen una manera molt diferent d'entendre l'hoquei. Hem canviat molt i encara estem agafant tots els conceptes nous”, explica el migcampista, que recorda que l'Atlètic va fer un canvi generacional fa unes temporades i que ara els joves ja tenen l'experiència necessària per afrontar partits com el d'aquest cap de setmana. L'experiència de l'any passat, el bon record d'arribar a la final a quatre, ajudarà.

LES FRASES

Després del canvi generacional, els joves ja tenim certa experiència. En aquests partits ha d'ajudar per ser més forts
L'any passat vam tenir l'èxit a tocar. Ara, si no ho repetim ens semblarà poca cosa
Albert Beltran
jugador de l'atlètic terrassa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)