Que ve l'hivern...

Divisió d'honor plata. El Bordils encaixa la primera derrota de la temporada al Blanc i Verd i segueix sense guanyar aquest curs. 2 gols en 20 minuts li descobreixen les carències ofensives

54 minuts va necessitar el Blanc i Verd per entrar en ebullició. Va ser després que Dalmau Huix fes el 18-20, aprofitant el refús d'un llançament que el porter li havia aturat. L'acció del lateral completava un parcial de 5-0 del Bordils, que ajustava el resultat després que la màxima visitant arribés als 7 (13-20, Setién al contraatac). Els decibels són un indicatiu. Tant o més esfereïdor que l'estadística de gols al contraatac del conjunt de Pau Campos en tot el partit: un. Combis en el 24 de la primera per empatar a 8 i neutralitzar un primer parcial de 0-5 del Torrelavega (6-8, Sergio Rodríguez, un martell des de fora). El primer perquè, després de l'empat de l'extrem dret, en va venir un altre amb el pas pels vestidors i la lesió de Villalobos –retirat en llitera sis minuts abans del descans i encara amb 8-8– entremig: 8-13 en el 34.
Aigües tranquil·les
Xicu Reixach i Jordi González eren els dos únics titulars que en la primera visita del Torrelavega a Bordils (25-23, setembre del 2013) jugaven al primer equip. La posada en escena, com els minuts previs, ja van ser freds. Amb la calma, Jairo Montes feia l'1-0 en la primera jugada. L'havia assistit Sergi Mach, autor del 2-1 i el 3-2. Dos jugadors de 19 anys –el tercer, Arnau Palahí es va lesionar en l'escalfament– duien el pes ofensiu del Bordils, que, amb Jordi inspirat al darrere, arribava a la màxima de tres 6-3 amb dos gols de Pep Reixach des dels 7 metres. Pocs arguments d'un equip que no és que trobés a faltar els gols dels que no hi són, van ser els llançaments: passes, falta en atac o, el més inquietant, fintes que frenaven l'acció ofensiva just en el moment que es requereix una acceleració per acabar-la. I amb això, dos gols en un minut per empatar a 8 i 20 minuts en blanc fins que Dalmau Huix feia el 9-13. Huix, Márquez i Pep Reixach van mantenir, primer, i revifar després el Bordils (18-20 en el 54). Hospital tornava a ajustar el resultat (19-21), però en el següent atac l'extrem del B no va poder repetir amb el 19-22 i només faltava l'ovació del Blanc i Verd. Per descomptat.

BORDILS 20 TORRELAVEGA 23

HANDBOL BORDILS: Jordi González, Combis (1), Farrerons, Huix (6), Márquez (1), Martínez (1, Masmiquel, Masó, Pep Reixach (6), Xicu Reixach (1), Vilanova, Hospital (1), Mach (2), Montes (1). BM TORRELAVEGA: Benito (4), Cancio (4), Crespo, De Vega, Dorado (1), Fernández, González (1), Hernández (1), Merino, Oliver (1), Pérez (3), Rodríguez (7), Villalobos i Setién (1). PARCIALS: 2-1, 4-2, 6-3, 6-6, 8-9, 8-11; 9-13, 11-15, 12-17, 14-20, 18-21 i 20-23. ÀRBITRES: Efren Muñoz Díaz i Julio Posada González (C. A. Madrid).

Qualsevol que sàpiga una mica d'handbol sap que el problema és ofensiu. Ens costa córrer, tothom ens té estudiat i ho sap
Al davant ens falten idees. Hi són però ens falta executar-les. Tenim jugades, però sense continuïtat: una cada cinc o sis minuts
Hem estat bé al darrere, i al davant ho hem provat. Hem de tenir paciència, i això és feina meva