Atletisme

Tot comença amb el cros

Atletisme. Ahir va ser presentat el circuit gironí, el gran viver atlètic de les comarques gironines, amb deu proves, dues de les quals proclamaran els campions catalans per clubs, veterans i promeses

Els dos atletes de les comarques gironines presents en els Jocs de Rio, Adel Mechaal i Esther Guerrero, es van iniciar en el cros. Com els també olímpics Àngel Mullera (Londres) i Josep Lluís Blanco (Pequín). El circuit gironí de cros es va presentar ahir al matí a la seu de la Generalitat a Girona, amb organitzadors i autoritats i, també, la britànica establerta a Girona Jess Andrews. L'atleta de l'AA Palamós, campiona de Catalunya absoluta aquest hivern a Girona també va ser a Rio aquest estiu (16a en els 10.000) i va ser l'estrella convidada a l'acte, al qual va acudir amb la seva parella, el ciclista irlandès de l'Etixx Daniel Martin.

Impacte

El 26è GP Consell Comarcal de la Selva i 13è Trofeu Diputació es disputa en quatre comarques, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva; el president del Consell Comarcal de la qual, Salvador Balliu, va posar en valor l'impacte econòmic que representa la cita per a cadascuna de les poblacions que organitza una prova del circuit. La comarca selvatana té la meitat de les seus, i quatre d'aquestes en són les més veteranes. Balliu també va destacar que dels tres campionats de Catalunya en joc –la temporada passada tots tres es van fer aquí– dos es disputaran en cites del circuit, a Riudellots de la Selva i Caldes de Malavella l'any que ve. Abans de Nadal, Vidreres proclamarà els campions gironins. La societat dóna cada vegada més importància a la pràctica esportiva i el running ja és un esport de moda, per això cada cita del circuit fa que les famílies tinguin en l'esport un motiu de trobada i de fer salut, va afegir el president del Consell Comarcal. El president del Consell Esportiu de la Selva i promotor del calendari de referència atlètica, Josep Donaire, va fer èmfasi en el fet que es tracta d'una pràctica saludable i el vocal de la Federació Catalana d'Atletisme i responsable de les proves de veterans, Jaume Ferret, que el cros és el que obre la temporada d'atletisme i que tots i cadascun dels atletes que tenen l'objectiu de fer alguna cosa important aquest curs –ja sigui en pista coberta o a l'aire lliure– faran cros en l'època de tardor i hivern.

26è GP Consell Comarcal de la Selva i 13è Trofeu Diputació
21è Cros d'Olot
30 octubre
43è Cros de Santa Coloma de Farners
6 novembre
34è Cros de Sant Hilari Sacalm
13 novembre
19è Cros Ciutat de Girona
20 novembre
16è Cros Vila de Salt
4 desembre
15è Cros de Banyoles
11 desembre
28è Cros de Vidreres (*)
18 desembre
4t Cros de Maçanet de la Selva
15 gener
23è Cros de Riudellots de la Selva (**)
22 gener
32è Cros de Caldes de Malavella (***)
5 febrer (*) Campionat gironí (**) Campionat de Catalunya de cros curt per clubs (***) Campionat de Catalunya veterà i promesa

La cursa Open, el cros en família

El circuit va incloure en l'edició de l'any passat la cursa de categoria Open, per als atletes populars que sense estar federats poguessin provar la disciplina del cros. Era la que obria el programa i tenia un cost de tres euros en concepte d'assegurança. Aquest any es manté el preu, però no l'horari, perquè molts dels familiars que acompanyaven els atletes de les categories de promoció no podien ser tan d'hora a la cursa. Per això la cursa Open es correrà ara a mig matí, per fomentar el cros en família.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)