Ciclisme

ciclisme

volta a catalunya

La Volta 2017 inclourà una contrarellotge per equips

Ciclisme. En la segona etapa es recorreran 41 km pel Pla de l'Estany, amb sortida i arribada a Banyoles, coincidint amb els deu anys de l'última CRE

Els organitzadors de la Volta Catalunya han programat una contrarellotge per equips per a la propera edició (20-26 de març), una novetat significativa respecte als últims anys. Correspondrà a la segona etapa, el dimarts 21 de març, amb inici i arribada a Banyoles, tindrà una distància de 41,300 km, una de les més llargues d'aquesta modalitat en els últims anys, i recorrerà la comarca del Pla de l'Estany. Sortirà de Banyoles en direcció a Vilavenut (Fontcoberta), Galliners (Vilademuls), Orfes (Vilademuls), Vilert (Esponellà), Esponellà, el veïnat de Melianta (Fontcoberta), Porqueres tot fent la volta a l'Estany i tornarà a Banyoles, tal com es va revelar ahir a la tarda en un acte a l'ajuntament de Banyoles amb la presència de Miquel Noguer, alcalde de la capital del Pla de l'Estany, Francesc Castañer, alcalde de Porqueres, Joan Estarriola, alcalde de Fontcoberta, Àlex Terés, alcalde de Vilademuls, Joan Farrés, alcalde de Esponellà, i Rubèn Peris, director general de la Volta a Catalunya.

D'aquesta manera, la cursa recuperarà una modalitat que feia una dècada que no incorporava en el recorregut. L'última contrarellotge per equips data del 2007 i va ser en la primera etapa amb sortida i arribada a Salou i victòria del Caisse d'Epargne. Entre el 2000 i el 2005 es va començar la Volta amb una crono per equips per diversos escenaris com ara Sabadell, Salou, Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, la Pineda i Vila-seca.

D'altra banda, Banyoles recupera l'aposta dels últims anys, en què havia acollit arribades i sortides de la cursa catalana. El 2014 hi va sortir la tercera etapa, que va acabar a la Molina i amb triomf de Joaquim Rodríguez, l'any anterior el final de la segona etapa amb triomf de Gianni Meersman. Alessandro Petacchi (2011) i Mark Cavendish (2010) són altres ciclistes il·lustres que també hi han guanyat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)