Handbol

GONZALO PÉREZ DE VARGAS

jugador del Barça lassa

“Tothom veu que estem en el camí correcte”

El porter admet que l'equip cada vegada té més confiança però avisa que hi ha “entre vuit i nou” favorits per a la lliga de campions

No està sorprès per l'impacte d'Andersson, Mem i N'Guessan dins l'equip

Creixent com mai
Pérez de Vargas (Toledo, 1991) acumula en els cinc primers partits de la lliga de campions 65 aturades amb un 40 per cent d'encert contra els millors llançadors del continent. Amb la marxa de Saric, per primer cop no està a l'ombra d'un gran al Barça i no se'l veu preocupat, més aviat al contrari. També és un exemple de com treballa el planter el club blaugrana. A banda d'ell, hi ha en el primer equip cinc jugadors més formats en les categories
“Els jugadors que han arribat no tenen tant de nom com altres fitxatges però tenen un potencial enorme”

Gonzalo Pérez de Vargas és ara mateix el líder sota els pals d'un Barça Lassa, l'únic equip invicte a Europa, que molts consideren que està competint per sobre del seu nivell. Dissabte, al Palau Blaugrana, contra el Veszprém molts van quedar bocabadats després d'una primera part antològica en què va deixar el totpoderós campió hongarès en onze gols.

Qui ho hauria dit a principi de temporada, però ja sou l'únic equip invicte a Europa?
Potser l'entorn no acabava de creure en aquest equip, la gent tenia dubtes pel grapat de canvis que havíem fet i perquè va arribar gent jove.
L'inici no va ser del tot galdós...
Els primers partits de la lliga els vam guanyar patint més del que calia, i la primera part a Plock també va ser dolenta; no ens ho vam creure fins als partits del Kiel i el Flensburg. Aquelles victòries ens van donar la confiança que ens faltava fa un mes i mig.
S'està parlant cada vegada més de les seves actuacions. Considera el del Veszprém el seu millor partit com a jugador del Barça?
Recordo que també va ser molt bo el de la temporada passada contra el Rhein-Neckar, però si traiem la importància que el de dissabte no era un partit de vida o mort potser sí que ha estat el millor que he jugat; però caldrà respondre en tots de la mateixa manera quan arribin els vuitens i els quarts de final.
Cada vegada esteu més en el radar dels favorits a Europa. Us hi veieu?
En aquesta Champions no tinc un clar favorit i crec que ningú l'hauria de tenir perquè si no s'estarà equivocant. Hi ha fàcilment vuit o nou equips que poden arribar a la final a 4 i nosaltres en som un d'ells. Un cop hi arribes no acostuma a guanyar el millor equip, sinó el que està més en forma. Hi ha molts factors que poden influir-hi.
Heu aconseguit esvair tots els dubtes dels seguidors?
Jo, personalment, des del primer moment, amb els jugadors, quan van arribar vaig veure que teníem molta potència, que s'havia de treballar, òbviament, per compactar l'equip, però ho estem fent i tothom veu que estem en el camí correcte.
Li sorprèn el rendiment d'Andersson, Mem i N'Guessan a la primera línia?
No tenen tan de nom com altres fitxatges que s'havien fet altres temporades, però per Lasse [Andersson] aquesta és la seva quarta lliga de campions; Mem només té 19 anys però ja ha jugat una lliga tan forta com la francesa i N'Guessan és un jugador d'una potència increïble. Té mala sort que juga en la posició de Jallouz, que està en una forma impressionant. La seva rellevància la vam veure contra el Flensburg. No teníem Raúl Entrerríos, que és el jugador més important en atac per a nosaltres, i entre tots tres van suplir la seva baixa.
El tàndem amb Ristovski sota els pals, com el valora?
Tenim una relació molt bona i entrenem bé. Quan ell ha jugat ho fa fet bé i jo francament també estic en un bon nivell. Aquesta temporada tinc més responsabilitat però em sento molt còmode.
Cal afinar la punteria per marcar de porteria a porteria amb la nova norma dels canvis porter-jugador?
No és tan fàcil com podria semblar. La porteria està buida, sí, però hi ha jugadors entremig; la pilota de vegades agafa l'efecte que no voldríem i... Continuarem entrenant i segur que al final de temporada haurem fet molts gols.
Com a porter s'obsessiona en estudiar quin és l'estil dels llançadors que es trobarà en cada partit?
L'equip tècnic em passa una carpeta amb una quarantena de llançaments dels jugadors rivals de cada partit. M'agrada mirar-ho un o dos cops i em quedo amb coses que em criden l'atenció i prou. Amb els defensors també tenim codis per veure el que hem de fer en cada moment. M'agrada com funcionem i per ara no canviarem.
Com porta Jicha el seu nou rol, ara més secundari?
L'any passat pràcticament no va participar perquè va tenir lesions importants, va ser operat dues vegades i després va recaure. Ara de moment està físicament molt millor i ens ajudarà molt, però en atac la competència de Jallouz, Andersson i N'Guessan és ferotge. No tindrà per nosaltres la importància capital que tenia al Kiel, però pot ser decisiu, fins i tot com a distribuïdor de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)