Handbol

El partit de l'any

Handbol. “Fem una crida a l'afició. La gent n'ha de ser conscient”, diu Pau Campos del Bordils-Gijón d'avui

Encara estem a l'octubre i no entrem en l'horari d'hivern fins aquesta nit. I quan tornem a canviar l'hora del rellotge, el Bordils encara estarà pendent de la diferència de punts respecte al descens –en el millor dels casos– o de la salvació –si ocupa un dels tres últims llocs–. Però el d'avui al Blanc i Verd (20:00 h) és el partit de l'any. “És molt important i fem una crida a l'afició perquè és un partit clau. Gijón es presenta aquí amb 3 punts i una dinàmica negativa. No estan acostumats a aquesta lluita per la permanència, han perdut efectius respecte a l'any passat i tampoc estan en una situació tan bona per fitxar, com feien abans”, va dir ahir Pau Campos en la prèvia del Bordils-Gijón d'avui. Els blanc-i-verds estan a mitja taula amb 6 punts. De casa ja n'han volat 3, una derrota i un empat. Els mateixos que han aconseguit a fora. Una anomalia. O dues. Però és que en aquest inici de lliga, tancar la vuitena jornada amb 8 punts, després de jugar quatre partits a casa és gairebé una obligació per al Bordils en l'any del seu graduat a plata. Més encara tenint en compte que avui els visita el Gijón, tercer per la cua amb un triomf i un empat; ara que vénen els rivals de dalt...

El món real

La tercera permanència del Bordils a plata –un autèntic títol per al club– va començar a ser una realitat el 31 de gener. Els de Pau Campos van fer l'heroïcitat de cada temporada i van apallissar els asturians, que venien de l'Asobal, 31-23. Tot, per quedar tres punts per sobre dels llocs de descens. “Estan lluitant per la permanència i tenen 3 punts. Nosaltres en tenim 6 i si els guanyéssim posaríem 5 punts de terra pel mig que serien molt importants, a l'inici del mes de novembre tenir-los respecte al descens... En canvi, en cas de derrota, se'ns ajusta tot molt i molt. Estarien a un punt i no ens convé gens, això”, argumentava el tècnic del Bordils, que reiterava la crida a l'afició perquè faci bullir el recinte com en les grans ocasions, el 31de gener sense anar més lluny: “És un partit molt important i la gent n'ha de ser conscient. No em refereixo als jugadors, que ja ho són i molt des del primer dia de la setmana, sinó la gent que està al públic, que ha de venir i omplir el pavelló. Que si trien un partit per venir, que sigui aquest i que empenyin des del primer minut.”

El preu del gol

“Tenen un joc molt dinàmic i ràpid amb extrems que finalitzen bé. Juguen lent perquè els veterans els puguin aguantar els 60 minuts i a marcadors baixos amb defensa molt forta 6-0 i bona porteria. La setmana passada van posar molts problemes al líder i van perdre 22-24 a casa seva”, va exposar l'entrenador del Bordils respecte al rival d'avui, que amb la baixa de Ricardo Díez (7 gols dissabte passat) i de la seva estrella –Alberto Molina– gravitarà entorn de Pablo Fernández i Juan José Ruesga (germà de l'exjugador del Barça). “Els dos equips haurem de suar molt per fer gol”, afirmava Pau Campos, conscient que les opcions de triomf del seu equip passen pe recuperar la ratxa defensiva prèvia al 33-26 de l'últim partit a Pontevedra, dissabte, contra el Cisne, amb 4 partits seguits amb menys de 24 gols encaixats.

El partit a Palma del Río, dissabte que ve

La lliga s'atura i el cap de setmana que ve no hi ha jornada pels partits de seleccions. Una circumstància que el Bordils aprofitarà per visitar el líder, Palma del Río, en un partit de la 13a jornada que s'havia de jugar el 7 de desembre. “Forçarem perquè el nostre partit important és aquest i no el de la setmana que ve al camp del líder. I en tot cas, el de la setmana del Còrdova”, va dir Pau Campos respecte a Gerard Farrerons i Montes, dubte avui fins darrera hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)