Atletisme

Atletisme

Fifa i Lamdassem apunten cap a l'europeu de cros

Atletisme. Els dos fondistes catalans, decisius en l'últim títol de la selecció espanyola, intentaran guanyar-se la plaça per a la pròxima cita continental a Chia, a l'illa de Sardenya

El mes de novembre marca l'inici d'un nou curs atlètic i la primera gran cita en el calendari internacional serà l'europeu de cros, una competició de molt bon record per als especialistes catalans, que el curs passat van catapultar la selecció espanyola al màxim guardó continental per equips. El palamosí Adel Mechaal (tercer), el lleidatà Ayad Lamdassem (quart) i el colomenc Ilias Fifa (cinquè) van ser determinants perquè el combinat estatal obtingués el tron europeu a l'Hipòdrom de Ieras (Provença).

Aquest cop l'escenari de l'europeu serà la població de Chia, a l'illa de Sardenya, l'11 de desembre que ve. Fifa i Lamdassem ja han confirmat la seva determinació a guanyar-se un bitllet per a la competició, que es decidirà els tres últims diumenges de novembre en tres proves selectives del calendari espanyol: el cros d'Atapuerca (13), el de Sòria (20) i el d'Alcobendas (27). S'haurà de veure quins són els plans de Mechaal, que aquest curs ha iniciat una nova etapa a la Residència Blume de Madrid, on s'entrena a les ordres d'un dels gurus del fons espanyol, Antonio Serrano. Mechaal serà demà a Palamós en el lliurament de premis del cros escolar que porta el seu nom.

Fifa, que diumenge va triomfar en la cursa de Bombers de Barcelona, ha estat un mes i mig entrenant-se a Sierra Nevada i ja ha tornat a Santa Coloma de Gramenet per enllestir la preparació per a la campanya de cros al costat del seu tècnic, Rafa Caro. El flamant campió europeu de 5.000 m no amaga que aquest curs intentarà lluitar per una plaça en el podi després del cinquè lloc a Ieras. També té les places d'honor en el punt de mira Lamdassem, que ja va ser subcampió europeu de l'especialitat en les edicions del 2010 i el 2011. Com Lamdassem, també s'entrena a les ordre d'Antonio Cánovas Abdelaziz Merzougui, que aquest curs s'ha incorporat a les files del Bikila i si és capaç de recuperar la seva millor versió també podria lluitar per una plaça per a l'europeu.

Qui segur que ja no entra en aquesta pugna continental és el rubinenc Carles Castillejo, que ja ha tancat la seva etapa com a atleta professional, tot i que continua brillant cada cap de setmana en proves en ruta. El fondista d'Adidas no tanca la porta a córrer en el cros d'Atapuerca, però té dues proves d'asfalt marcades en vermell en el calendari, la cursa dels Nassos (31 de desembre) i la mitja marató de Granollers (5 de febrer), que en aquesta edició coincidirà amb el campionat estatal de la distància.

LA DADA

Mechaal serà demà a Palamós per lliurar els premis en el cros escolar que porta el seu nom

Calldetenes i Santa Coloma de Farners

Tot i que ja s'han disputat algunes proves, la temporada s'obre oficialment diumenge amb el cros de Calldetenes, el més antic del calendari català, amb 61 edicions disputades, i el de Santa Coloma de Farners. També destaca el cros de Granollers, el 4 de desembre, l'únic que forma part del calendari espanyol. El campionat català de l'especialitat es disputarà el 12 de febrer en una seu encara per determinar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)