Ciclisme

Hermida rebrà la medalla del CSD

Ciclisme. Distingit amb la medalla de bronze quan era sub-23 i la de plata després d'Atenes, ara rebrà l'or al mèrit esportiu

Josep Antoni Hermida és un dels esportistes que rebran la medalla d'or del Reial Orde del Mèrit Esportiu 2016, segons va fer públic el Consell Superior d'Esports (CSD). El cerdà, de 38 anys, serà reconegut per l'organisme estatal per tercera vegada en la seva dilatada trajectòria esportiva en BTT, de la qual va anunciar la retirada de manera oficial un cop finalitzada la copa del món a Vallnord pel que fa a la disciplina de camp a través. La temporada que ve el cinc cops olímpic continuarà competint però en la modalitat de marató i en curses per etapes, en lloc de l'olímpica. A Andorra, en la cita que tancava la temporada d'aquest 2016, ja va rebre l'homenatge de tots els estaments des d'abans que travessés la línia d'arribada –ho va fer amb el campió del món i olímpic, Nino Schurter–. L'any 2000, quan era sub-23, Hermida va rebre la medalla al mèrit, aleshores de bronze, i quan va guanyar el mundial de la categoria a Sierra Nevada. I el 2004, la plata al mèrit esportiu per la plata en els seus segons Jocs, a Atenes.

“No me l'esperava. No has de fer gaire res per aconseguir el premi, sinó que te l'acaben donant i no hi penses gaire. Suposo que la categoria d'or ja va una mica per la trajectòria, després d'haver estat en cinc Jocs i tants anys en els llocs capdavanters del Cross Country internacional. Estic agraït de rebre aquest premi. Fa il·lusió que institucions de tant prestigi te'l donin. No deixa de ser una distinció que dóna el govern i estic encantat d'anar-la a recollir el dia 15, que és quan ens trobarem tots els guardonats”, va dir. El cerdà també es va mostrar orgullós per la seva disciplina: “El ciclisme està d'enhorabona, en la categoria de bronze la donen a Carlos Coloma. Devem ser l'única federació amb dos representants i, a més, de mountain bike”.

CONSEQÜÈNCIA

“No has de fer gaire res per aconseguir el premi, sinó que te l'acaben donant”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)