Atletisme

Atletisme

cros

Mechaal, Fifa i Lamdassem obren el curs a Atapuerca

Atletisme. Els tres fondistes catalans miraran de fer mèrits en la primera prova selectiva per a l'europeu de cros, que es disputarà l'11 de desembre a Chia

Els fondistes catalans Adel Mechaal (New Balance), Ilias Fifa (FC Barcelona) i Ayad Lamdassem (Bikila) competiran avui en el cros d'Atapuerca, considerat el millor del món, amb l'objectiu de fer mèrits per ser inclosos en la selecció espanyola per a l'europeu de l'especialitat, que es disputarà l'11 de desembre a Chia, a l'illa de Sardenya. Segons els criteris fixats per la federació espanyola, la prova que segueix el meravellós circuit arqueològic és una de les tres, juntament amb Sòria (20 de novembre) i Alcobendas (27), que tindrà preponderància a l'hora de fer la tria. Els corredors catalans no volen faltar a la cita continental que tants bons resultats els va donar el curs passat, amb el títol per equips a Ieras (Provença) i un gran protagonisme de tots tres: Mechaal, tercer; Lamdassem, quart, i Fifa, cinquè. Per tots tres, Atapuerca obrirà la seva campanya de cros.

Per figurar entre els escollits –seran un màxim de sis–, els tres fondistes catalans hauran de competir amb els millors especialistes espanyols. En aquest sentit, destaquen l'aragonès Antonio Abadía –que si demostra un bon nivell de forma tindrà plaça fixa per la seva condició de campió estatal–, el maratonià Javier Guerra –que torna a la competició després d'haver hagut de renunciar als Jocs de Rio per una tromboflebitis– i Alemayehu Bezabeh, actual subcampió europeu. També figuren en la nòmina d'inscrits els atletes catalans Abdelaziz Merzougui, Marc Alcalà, Llorenç Sales i Ibrahim Chakir, entre d'altres.

Imane Merga, favorit

La pugna per la victòria a Atapuerca sembla reservada als corredors etíops amb Imane Merga, vencedor en les cinc últimes edicions, com a gran protagonista. El seu compatriota Muktar Edris, segon el 2014 després d'haver-se de resoldre la victòria amb la foto d'arribada i quart el 2015, serà el principal contrincant. Els altres corredors de primera fila són els kenyans Thomas Longosiwa i Kipchoge Birech, i l'ugandès Timothy Torotich.

El cartell de la prova femenina també serà de luxe amb la presència del podi de l'últim mundial de cros, el de Pequín 2015, amb la campiona al capdavant, la kenyana Agnes Jebet Tirop, i les seves acompanyants en el podi, les etíops Senbere Teferi i Netsanet Gudeta. Pel que fa a les catalanes, destaca la participació de les veteranes Jacqueline Martín (FC Barcelona) i Judit Pla (Bilbao Atletismo).

Castillejo correrà la Behobia

El fondista rubinenc Carles Castillejo (Adidas), de 38 anys, va anunciar divendres a través de les xarxes socials que renunciava a la beca de la Federació Espanyola d'Atletisme que li corresponia pel seu vuitè lloc i la plata per equips en la mitja marató de l'europeu d'Amsterdam. Segons l'atleta, si ja ha deixat de banda els entrenaments de màxim nivell i no té cap intenció de tornar a competir amb la selecció espanyola no tenia sentit continuar cobrant una ajuda quan ja té enfocat el seu futur professional a les tasques d'entrenador. Una de les conseqüències de renunciar a la beca és que tindrà les portes obertes a competir allí on li vingui de gust, sense la necessitat d'haver-ho de fer només en les proves del calendari oficial. Castillejo, doncs, no tindrà cap impediment per córrer avui la Behobia i lluitar per guanyar la Txapela per segona temporada consecutiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)