atletisme

cros

Fifa signa un meritori vuitè lloc a Atapuerca

Atletisme. El blaugrana fa mèrits per estar en la selecció per a l'europeu de cros i també hi presenten candidatura Lamdassem (13è) i Mechaal (17è)

Amb més o menys convicció, els fondistes catalans Ilias Fifa (FC Barcelona), Ayad Lamdassem (Bikila) i Adel Mechaal (New Balance) van presentar ahir a Atapuerca les seves primeres credencials per formar part de la selecció espanyola amb vista a l'europeu de l'especialitat, que es disputarà el pròxim 11 de desembre a Chia, a l'illa de Sardenya. El més convincent va ser el corredor blaugrana, que va acabar entre els deu primers i va esprintar amb l'aragonès Antonio Abadía (Nike) per ser el primer atleta espanyola a la línia de meta. Finalment, el títol honorífic va ser per a Abadía, que per la seva condició de campió estatal de cros ja tindria el bitllet guanyat per a la cita continental. Fifa també va evidenciar que es troba en un bon moment de forma.

Més endarrerit, però igualment entre els quatre primers fondistes espanyols, va creuar la meta el lleidatà Ayad Lamdassem, en la 13a posició. Adel Mechaal, molt decidit en els primers metres, ho va acabar pagant en el tram final. Va anar cedint terreny fins a cobrir els 9.000 m en 26:18, a 1:43 de Fifa, i es va veure superat pel veterà Sergio Sánchez. El palamosí s'haurà d'aplicar en alguna de les pròximes proves selectives, a Sòria (20 de novembre) o a Alcobendas (27), si no vol veure perillar el seu lloc a Chia.

Merga, destronat

En la lluita per la victòria en el considerat millor cros del món, l'etíop Imane Merga va veure estroncada la seva hegemonia a Atapuerca després de cinc victòries consecutives. El campió mundial de cros del 2011 no va poder seguir el ritme infernal imposat en l'última volta (2 km) per l'atleta de Bahrain Aweke Ayalew. El corredor d'origen etíop al final es va desgastar de valent per despenjar el principal favorit i ho va aconseguir a uns 500 metres de la meta. A última hora encara va haver d'esprintar per no veure's superat per l'ugandès Timothy Toroitich, que va completar la prova amb idèntic registre (25:05) i que com l'any passat es va haver de conformar amb el segon lloc. Set segons després, destronat, va arribar Merga.

En la prova femenina, l'etíop Belaynesh Oljira, dominadora de les dues últimes edicions, no va poder passar de la quarta posició i va cedir més de mig minut sobre la seva compatriota Senberi Teferi. Les kenyanes Agnes Jebet Tirop i Alice Aprot van completar les places del podi.