Hoquei sobre herba

Hoquei sobre herba

Una clatellada a la il·lusió

Hoquei sobre herba. Els joves talents que entre final de novembre i desembre disputaran el mundial sub-21 han de pagar una part del seu viatge

Les il·lusions no acostumen a ser gratis per als esportistes d'elit. Molts –els més professionals– renuncien a moltíssimes coses per practicar al màxim nivell aquell esport que els apassiona. Però, n'hi ha d'altres, els que practiquen esports menys mediàtics, que, a més, han d'abonar quantitats de diners per poder viatjar i jugar amb equips i seleccions. És el cas dels joves talents de l'hoquei sobre herba estatal que, des del 2013, han de pagar uns cànons variables per anar convocats amb les seleccions de les categories inferiors.

Sense anar més lluny, les dues seleccions sub-21 –masculina i femenina– que disputen entre novembre i desembre el mundial de la categoria. Els nois, entrenats per Roger Pallarols, es concentraran el dia 30 al CAR de Sant Cugat del Vallès, on faran una petita estada abans de marxar cap a Lucknow (Índia), on es disputarà la competició. Per a aquest mundial, els divuit convocats –catorze dels quals són catalans– hauran d'abonar un total de 538 euros, un 10% de la despesa total pels vint dies de concentració. Aquest any, aquest cànon ha passat a ser d'un 5% menys respecte a l'any passat. Aquests 538 euros aniran destinats al desplaçament dels jugadors i del cos tècnic, a l'allotjament de l'equip a l'Índia, al transport –tant a la concentració prèvia al CAR com a l'Índia–, a les dietes, a la manutenció dels jugadors i al material mèdic i esportiu necessari. Tot això “derivat fonamentalment de la dràstica reducció de les subvencions del Consell Superior d'Esports a totes les federacions esportives com a conseqüència dels ajustos als pressupostos públics”, explica el document que la federació espanyola ha enviat a cadascun dels convocats. “Això ens permetrà mantenir un nivell d'activitat raonable en totes les categories amb una preparació acceptable per a les diverses competicions”, s'afegeix.

En la mateixa línia, les integrants del combinat sub-21 femení –de les quals set són catalanes– que disputa el mundial a Xile han d'abonar 479 euros. En aquest cas, les jugadores estan des de dilluns concentrades a Madrid i demà a la nit marxaran cap a Santiago. La xifra econòmica també està dirigida a les mateixes finalitats que la de la selecció masculina.

Els dos equips, preparats

Les jugadores del combinat sub-21 ja estan concentrades a Madrid i marxaran a Santiago de Xile demà a la nit. Fa una setmana que estan concentrades al CAR de Madrid. Ahir van perdre (5-0) contra el combinat juvenil masculí de la Complutense i dimarts, contra el Club de Campo –líder de la divisió d'honor femenina–, van empatar (2-2).

Per la seva banda, el conjunt masculí que dirigeix Roger Pallarols va empatar 2-2 dimecres contra l'Atlètic de Terrassa. Els divuit convocats i el cos tècnic es concentraran el dia 30 de novembre al CAR de Sant Cugat i marxaran a Lucklow (Índia) el dia 4 de desembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)