Atletisme

atletisme

jean bouin

Toni Abadía contra el poder africà en la Jean Bouin

Atletisme. El fondista aragonès, campió estatal de cros i de 10.000 m, pugnarà per la victòria amb el kenyà Mbishei, l'eritreu Amanuel i el marroquí Tougane en el seu debut en la clàssica barcelonina

Carles Castillejo (Adidas), vencedor el 2012 i segon l'any passat, ha fet un pas al costat i aquest cop no serà en la prova d'elit (11.20 h) de la clàssica Jean Bouin, que diumenge arribarà la 93a edició en el tradicional circuit del Parc de Montjuïc. El fondista rubinenc, que ha col·laborat amb l'organització en la contractació dels atletes, prendrà la sortida en la prova Open (9 h) i té moltes possibilitats de convertir-se en el primer corredor que figura en el palmarès de les dues curses, la d'elit i la popular. Sense Castillejo, un dels principals referents catalans serà Marc Alcalà (FC Barcelona), flamant campió estatal de 1.500 m i que aspira a arribar entre els cinc primers classificats.

La pugna per la victòria sembla reservada a l'aragonès Toni Abadía (Nike), doble campió d'Espanya de cros i de 10.000 m, que en el seu debut en la prova intentarà fer front al poder dels corredors africans que conformen el kenyà Titus Mbishei, el jove eritreu Berhane Amanuel i el marroquí Jaouad Tougane. La prova femenina també es presenta molt oberta entre la portuguesa Inés Monteiro i la marroquina Salima Charki, que han demostrat un bon estat de forma, i la jove etíop Dagmawit Kibru. Entre les representants catalanes destaquen Marta Galimany (FC Barcelona), que fa un mes va guanyar la Cursa Bombers de Barcelona, i Judit Pla (Bilbao), que ha començat el curs amb bones sensacions després d'algunes temporades marcades per les seqüeles d'una greu lesió als isquiotibials.

Una de les característiques de la Jean Bouin és la combinació durant la jornada de l'atletisme d'elit, amb el popular i el de base. Una peculiaritat que van destacar tant Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, com David Escudé, comissionat d'Esports de Barcelona i un assidu participant en la prova. En total, hi haurà uns 13.000 participants repartits entre les quinze proves que conformen el programa de competició, que s'allargarà de les 9 del matí a les 2 del migdia. Una de les novetats d'aquest any és que la fira del corredor s'instal·larà al pavelló poliesportiu de la Mar Bella.

Prova masculina
Toni Abadia
(Nike)
Berhane Amanuel
(Eritrea)
Titus Mbishei
(Kenya)
Jaoua Tougane
(Marroc)
Marc Alcalá
(FC Barcelona)
Abdelaziz Merzougui
(Bikila)
Driss Lakhouaja
(Montornés)
Josep Lluís Blanco
(La Sansi)
Llorenç Sales
(FC Barcelona)
Mourad el Bannouri
(Las Sansi)
Abderrahim El Jaafari
(La Sansi)
Mohamed Zarhouni
(FC Barcelona)
Artur Bossy
(FC Barcelona)
Edgars Sumskis
(La Sansi)
Prova femenina
Marta Galimany
(FC Barcelona)
Esther Guerrero
(New Balance)
Salima Charki
(Marroc)
Inés Monteiro
(Portugal)
Dagmawit Kibru
(Etiòpia)
Judit Pla
(Bilbao Atletismo)
Hasna Bahom
(FC Barcelona)
Míriam Ortíz
(AA Catalunya)
Montse Mas
(FC Barcelona)
Thea Heim
(Alemanya)
Inna Lebedieva
(La Sansi)

Alcalà, entre l'europeu i el relleu

Marc Alcalà (FC Barcelona), flamant campió estatal de 1.500 m, continua acumulant quilometratge abans d'encetar la temporada de pista coberta, on tindrà com a objectiu guanyar-se una plaça per a l'europeu de Belgrad, del 3 al 5 de març. El migfondista blaugrana va ser tercer en la Cursa Bombers, diumenge competirà en la Jean Bouin i té previst prendre la sortida en la Cursa dels Nassos abans d'encetar la campanya indoor. Més enllà de la pista, el deixeble de José Antonio Prieto no descarta guanyar-se un lloc en el relleu de 4x2.000 m mixt que s'estrenarà en el programa del mundial de cros, el 26 de març a Kampala (Uganda). Abans, però, hauria de competir amb el FC Barcelona en la cita estatal de clubs, que serà el 14 de gener a Santiponce (Sevilla).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)