Hoquei sobre herba

Com si no hagués passat res

Hoquei sobre herba. El Polo, que va canviar sis peces clau l'estiu passat, ha sabut adaptar les noves cares, ha retocat detalls tàctics i ha fet una primera volta de la lliga gairebé perfecta

La societat formada per Àlex Casasayas i Xavi Lleonart fa anys que dóna alegries a l'afició del Polo. Primer ajudats en la tripleta atacant per Roger Padrós i ara pel campió olímpic argentí Lucas Vila, els dos jugadors catalans es fan un fart de marcar gols amb el club de la Diagonal. “Cada any ens entenem millor. Ens compenetrem i ens aprofitem l'un de l'altre”, explica Àlex Casasayas, que enguany ha marcat 11 gols en els primers nou partits de lliga. “L'Àlex té molt més mèrit que jo. Ell no llança ni penals córner ni strokes”, reconeix Xavi Lleonart, que ha marcat dianes en la primera volta de la divisió d'honor, que va acabar diumenge passat.

El Polo ha fet un inici de curs pràcticament perfecte: 25 punts de 27 possibles, líder indiscutible i només un sotrac al camp del Junior de Sant Cugat. L'equip barceloní sembla que no ha notat les sis baixes que va tenir durant l'estiu. Quatre titulars indiscutibles –Mane Terraza, Borja Llorens, Salva Piera i Jordi Fàbregas– i dos reserves de molt de talent –Borja Casanovas i Pepe Borrell– van decidir canviar de rumb i això va obligar la direcció esportiva a prendre decisions per mantenir el nivell de la plantilla. “Els joves estan agafant molta responsabilitat i els nous fitxatges són tan bons que no els ha fet falta ni adaptar-se”, explica Lleonart, que assegura que l'arribada de Sander Baart i de Pedro Ibarra, els dos internacionals que enguany han aterrat a Barcelona, ha aconseguit equilibrar la plantilla. “També té el seu pes la figura del Carlos [García Cuenca], que fa temps que entrena l'equip i que coneix la base. Sap qui pot arribar al primer equip i què poden aportar els nanos”, reconeix Lleonart.

Petites modificacions

L'essència que el cos tècnic transmet a l'equip continua sent la mateixa i la filosofia és idèntica. Però els petits canvis tàctics que s'han incorporat han fet més temible el Polo. “La separació dels partits en quarts fa que els equips se'ns puguin tancar bé. Nosaltres anàvem a buscar els rivals, acceleràvem sempre. Ara cedim una mica de protagonisme per generar espais i que els rivals surtin de la cova”, analitza Àlex Casasayas, que assegura que està molt còmode en aquest nou paradigma. “Entenc molt bé els moviments de l'equip i on m'he de posar. I estic en un moment molt fi que no vull desaprofitar”, hi afegeix. La lliga, però, no es reprendrà fins al febrer. Fins llavors, la copa Catalunya i l'hoquei sala ocuparan els focus.

LES FRASES

Els joves han agafat responsabilitat i els fitxatges són tan bons que no els ha fet falta adaptació
Xavi Lleonart
davanter del polo
Hem variat una mica. Ara cedim protagonisme per poder generar més espais
Àlex Casasayas
davanter del polo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)