Handbol

Xoc de trens al Palau Blaugrana

Handbol. El Barça Lassa mirarà d'aturar el potencial del PSG i recuperar el lideratge de la lliga de campions

El bon aficionat culer té avui dues cites imprescindibles. A banda del clàssic de futbol entre el Barça i el Madrid al Camp Nou (16.15 h), el Palau Blaugrana viurà aquest vespre (20.30 h, per Esport3) un duel de primeríssim nivell entre el conjunt de Xavi Pascual i el París Saint-Germain de Nikola Karabatic, que està disposat a conquerir la seva quarta copa d'Europa, la primera a les files de l'equip parisenc. “És d'aquelles jornades per gaudir de l'esport, i si abans el Barça ha guanyat el Madrid, encara millor”, va etzibar el tècnic barcelonista.

Per si la tornada del millor jugador d'handbol del món al Palau no fos prou al·licient, el duel d'avui dirimirà el lideratge de grup de la lliga de campions, que ara comparteixen els dos equips, tot i la contundent derrota del Barça a la capital francesa (33-26).

Pascual admet que el PSG està ara un graó més amunt respecte a la resta d'equips europeus, però recorda que el resultat de la primera volta va ser excessiu. Tot i el potencial del rival, el tècnic català espera que el partit sigui molt diferent del de la capital francesa: “El PSG té artilleria per tot arreu, però ara jugarem al Palau i som el Barça, i intentarem portar el partit al nostre terreny.” L'entrenador blaugrana celebra la recuperació de Sorhaindo, però tampoc vol focalitzar la derrota de París per l'absència del pivot francès. “El Sorhaindo és un jugador d'una importància capital per a nosaltres, però no vam perdre a París perquè ell no hi fos. Hi van influir molts altres factors. El Viran està a un nivell defensiu molt bo i el Syprzak també ens ha ajudat bastant”, recorda. Pel que fa a la tornada de Nikola Karabatic, Pasqui pensa que el Palau el rebrà amb “un aplaudiment”. I afegeix: “És un jugador que va donar molt a l'equip, i la demostració és que ja fa dues temporades que no hi és i encara em seguiu preguntant per ell. Li desitjo el millor, però demà [per avui] espero que no jugui bé.”

Tot i el duel pel lideratge, Pascual relativitza la importància del partit d'avui: “Penso que el PSG quedarà primer, però en aquest grup encara poden passar moltes coses, i més després del mundial del mes de gener, que pot castigar molts equips.

Karabatic: “Seran 60 minuts d'un gran espectacle”

Un any i mig després de la seva marxa, Nikola Karabatic torna al Palau Blaugrana com a líder d'un PSG que atemoreix Europa i que està disposat a aixecar la seva primera la lliga de campions. Tot i la contundent victòria a París, el primera línia francès no es considera favorit, sobretot tenint en compte que aquest cop es juga al santuari blaugrana i que el conjunt català tindrà moltes ganes de rescabalar-se d'aquella derrota. “Segur que el Palau, després del clàssic de futbol entre el Barça i el Madrid, estarà ple de gom a gom. Per sobre de tot seran 60 minuts d'un gran espectacle”, vaticina. Karabatic considera que victòries com la de la pista del Veszprém ajuden “a créixer”, però que amb la bogeria del calendari ni tan sols tenen temps per celebrar-ho. En tot cas, l'internacional francès sosté que els resultats en aquesta època de la temporada són relatius, i que el curs passat el PSG va ser primer de grup i no va guanyar el títol, i que el Barça també, i no es va classificar per a la final a quatre de Colònia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)