Atletisme

atletisme

cros de Granollers

Titus Kipjumba retorna el domini kenyà a Granollers

Atletisme. La marroquina Salima Charki es va imposar en la prova femenina al davant de l'especialista en curses de muntanya Laia Andreu

Titus Kipjumba va complir els pronòstics i va assolir el dotzè triomf d'un atleta kenyà en 50 edicions del cros de Granollers. Kipjumba, tercer en la Jean Bouin diumenge passat, va imposar la seva gambada imperial al seu compatriota Emmanuel Bor, que com en la mitja marató de Granollers es va haver de conformar amb la segona posició. L'últim triomf kenyà a la capital vallesana havia estat el 2011, amb Hillary Kipchumba com a protagonista. En la prova femenina tampoc hi va haver sorpreses i el triomf va ser per a la marroquina Salima Charqui, que tot i haver tingut angines durant la setmana es va mostrar molt superior a les seves rivals.

Kipjumba i Bor en van tenir prou amb un parell de les cinc voltes que es feien al circuit –de 2.000 m de distància– per escapar-se dels seus rivals i convertir la prova, a estones sota un fort xàfec, en un duel entre els dos corredors kenyans. La pugna per la tercera plaça del podi va ser per al jove fondista de Gavà Mohamed Zarhouni (FC Barcelona), que s'ha quedat fora de l'europeu de cros, però que lluitarà per fer-se un lloc en l'europeu sub-23 de pista a l'aire lliure. “Quan he enfilat la línia de meta i he vist que ningú em seguia semblava que estava somiant. Ha estat increïble; estic molt content”, va admetre l'atleta de Gavà, que el 2014 ja va ser internacional en el mundial júnior d'Eugene, als Estats Units. El seu company de club Marc Alcalà, que també lluitava per les places d'honor, va patir flat en la penúltima volta i va quedar molt endarrerit.

En la prova femenina, més enllà del triomf clar de Salima Charki, va destacar la segona posició de la veterana osonenca Laia Andreu (CA Granollers), especialista en curses de muntanya. “Aquest hivern combinaré el cros amb les proves de raquetes de neu. El mes de febrer competiré en el mundial a l'estat de Nova York i em fa molta il·lusió fer-ho amb la selecció catalana i tenir clares aspiracions de guanyar-lo”, va confessar l'atleta de Santa Eugènia de Berga. La tercera posició va ser per a Marta Galimany (FCB) i la quarta per a l'olímpica Esther Guerrero (New Balance), que va plantejar la prova en progressió.