Futbol sala

futbol sala

campionat del món 2017

Catalunya, seu dels grans campionats mundials el 2017

Futbol sala. L'associació mundial ha concedit a la catalana el campionat del món femení, que es disputarà al novembre a Balaguer, i la copa intercontinental, al maig, en una ciutat per designar

La Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), una de les poques del país que gaudeixen d'un ple reconeixement internacional, viurà el 2017 una temporada històrica. L'Associació Mundial de Futbol Sala li ha concedit l'organització del campionat del món femení, que es disputarà la segona quinzena de novembre a Balaguer, i la copa intercontinental, que es disputarà al maig, i que reunirà els setze millors clubs del món. El vicepresident internacional de la federació, Àlex Astorgas, assenyala que en els pròxims dies se sabrà la seu de la intercontinental, que ja té dates: de l'1 al 7 de maig.

Astorgas precisa que ja hi ha un grup d'unes 25 jugadores preseleccionades per al mundial femení a les quals es fa un seguiment però que se n'hi poden afegir si al setembre algun club de la Federació Catalana de Futbol (FCF) s'afegeix a la lliga femenina que organitza la FCFS. L'associació mundial ja ha donat a conèixer onze dels dotze equips que competiran contra Catalunya pel títol mundial. Són França, la República Txeca i Rússia (Europa); Taiwan (Àsia); Austràlia (Oceania); el Marroc (Àfrica), i Veneçuela, el Paraguai, Colòmbia i els Estats Units (Amèrica). La dotzena plaça sortirà del torneig de classificació que jugaran a Sud-amèrica les seleccions de Xile, el Brasil, l'Argentina i l'Uruguai. “Ara ja sabem que serà molt difícil repetir una gesta com la del 2008, quan la selecció va ser campiona a Reus. Llavors el futbol sala femení encara era un tabú en molts països sud-americans, però ara s'han posat les piles i cada vegada tenen un nivell més alt.” El seleccionador català encara no està confirmat però té possibilitats de ser-ho Albert López, que va dirigir l'any passat la selecció en el mundial sub-17 al Paraguai.

En la copa intercontinental el representant serà el Ripoll, actual campió de la supercopa. Els rivals seran els clubs més representatius de cada continents. Més enllà del 2017 els reptes internacionals continuaran. El 2018 es jugarà l'europeu absolut a Bèlgica i el 2019 el mundial masculí a l'Argentina.

Respecte al conflicte d'interessos constant entre la FCFS i la federació de futbol, que lluiten per controlar aquest esport –amb mínims canvis de normativa– a Catalunya, Astorgas confirma que Andreu Subies –president de la FCF– continua donant allargues a una trobada que hauria de servir per posar-se d'acord en la gestió d'aquest esport a Catalunya, sobretot pel que fa als clubs amateurs. El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i el president de la UFEC, Gerard Esteva, ja s'han ofert a fer de mitjancers.

“Aquesta temporada Subies no ha fet pagar les fitxes als jugadors de base dels clubs de Lleida, per exemple, i han canviat de federació, és clar, i això representa un greu problema econòmic per a nosaltres”, hi afegeix el vicepresident de la catalana.

12 SELECCIONS

Els equips sud-americans seran els grans rivals de Catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)