Hoquei sobre herba

Els llops surten de cacera

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola sub-21, amb 14 catalans a la plantilla, comença avui el mundial de l'Índia amb la mentalitat de no pensar en res més que en el proper partit

Es fan dir llops. Per la seva fam de guanyar els partits, per la seva virtut de lluitar per les pilotes com si fossin la darrera. I avui, a l'Índia, comencen una aventura farcida, sobretot, d'il·lusió. El combinat espanyol sub-21 d'hoquei sobre herba debuta (9 h) en el mundial contra Alemanya, l'actual campiona. “No ens plantegem objectius. Hem volgut inculcar la mentalitat de jugar tots els minuts com si fossin l'últim. De tenir molta fam”, explica Roger Pallarols, el tècnic de la selecció, que explica que els jugadors han adquirit la mentalitat guanyadora i el vessant agressiu que el cos tècnic volia. “Això només es compra si vas partit a partit. No estem en condicions de posar el llistó molt alt. Si ho fem així, arribarem més lluny que si diem que l'objectiu són els quarts o les semifinals”, hi afegeix Pallarols.

El combinat estatal té a les seves files catorze jugadors catalans, majoritàriament de les primeres plantilles de la divisió d'honor. Pablo de Abadal, Llorenç Piera, Manu Bordas –del Polo–; Marc Boltó, Ignasi Torras, Pol Parrilla, Joan Tarrés –de l'Atlètic–; Pol Gispert, Albert Pérez –de l'Egara–; Marc Perellón, Marc Serrahima, Oriol Salvador i Alberto Carnicer –del Junior–, i Jan Lara –del CD Terrassa– són els representants catalans a l'Índia. El barceloní Javi Cabot es perd la cita per lesió i l'egarenc Gispert l'ha substituït a última hora. “Que molts juguem en els equips capdavanters de la lliga et genera un plus que ens garanteix qualitat”, comenta el santcugatenc Marc Perellón, un dels capitans de l'equip. “El grup té molta qualitat individual. Hem buscat perfils molt concrets. Però, si no jugues com un equip, no guanyes un mundial”, sentencia Pallarols, que destaca la comunió que s'ha fet en les darreres concentracions. “No som una selecció, som un equip. Perquè ens coneixem gairebé tots des de la sub-16, hem jugat junts i en contra. I a molts ens uneix amistat”, diu Perellón, que recorda que la base de l'equip és la de la selecció que el 2013 va guanyar l'or europeu sub-18.

“Ens agrada moure molt la pilota, cuidar-la. I, a més, hem aconseguit reforçar la defensa, un aspecte bàsic en un torneig d'aquest tipus”, explica Pallarols, que considera que l'equip té prou arguments per guanyar qualsevol equip. “Jugar un mundial genera respecte, però tenim moltes ganes de disfrutar jugant, que és el que sabem fer. Ara bé, no ens fem pel·lícules. Anem a lluitar per cada bola com si fos l'última”, diu Perellón. Com els llops quan surten de cacera.

PROTAGONISTES

No ens plantegem objectius. Hem inculcat la mentalitat de jugar tots els minuts com l'últim
Roger Pallarols
seleccionador sub-21
No som una selecció, som un equip. Ens coneixem de fa temps i ens uneix amistat
Marc Perellón
Jugador de la sel. Espanyola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)