Handbol

Les eleccions a la junta del Bordils seran el 5 de febrer

Handbol. L'assemblea de socis va aprovar dimecres el calendari i ahir es va constituir la junta electoral, que estableix en el 24 de gener el termini per presentar les candidatures

Les eleccions a la junta directiva de l'Handbol Bordils estan convocades pel 5 de febrer, després que l'assemblea de socis del club en va aprovar el calendari electoral dimecres a la nit en una reunió en la qual, amb l'assistència habitual, es van escollir també els membres de la junta electoral, constituïda ahir. La formen els actuals directius Joan Martín –tresorer i president en funcions des de la renúncia de Ferran Cassú– i Manela Blázquez –secretària–, i Jordi Batlle i Montse Pou, socis del club blanc-i-verd. Amb el procés electoral obert, des d'avui fins dimarts el club obre l'exposició de la llista de socis a les oficines de l'entitat i, des del dimecres 18 fins al dimarts 24 de gener, s'obre el termini de presentació de candidatures. El dia 24 es proclamarien els candidats i des de l'endemà fins al 3 de febrer s'obriria la campanya electoral, amb la posterior jornada de reflexió (4 febrer) i la de votació (diumenge 5), l'endemà del partit del primer equip d'handbol a Torrelavega, al pavelló Blanc i Verd de 19 a 21.30 h.

Els tres escenaris

Fins al termini de presentació de les candidatures, el procés electoral de l'Handbol Bordils s'explica, i s'escriu, en indicatiu. I quan el dia 24 s'esgoti aquest termini, en condicional. L'actual junta directiva, que abans d'obrir aquest procés electoral ja es va plantejar dimitir en bloc en el moment de la renúncia al càrrec de Ferran Cassú per motius personals, ha manifestat la seva intenció de no presentar-se a la reelecció amb una candidatura continuista. Sí que es va comprometre a seguir al capdavant del club, al mes de novembre. I, abans d'aquesta assemblea que engegava el procés electoral, a seguir fins que sortís una nova junta d'aquestes eleccions ara convocades pel 5 de febrer o, en cas contrari, convocar-ne unes segones que en qualsevol cas serien abans que acabés la temporada esportiva. I és aquí on hi ha tres escenaris possibles sotmesos al condicional. El primer, poc habitual en el club al llarg dels seus més de 55 anys d'història i cada dia que passa més poc probable, és que hi hagi més d'una candidatura i que s'hagin de disputar el triomf a les urnes. El segon és que n'hi hagi només una i vagi superant els terminis establerts i l'actual junta li faci el traspàs de funcions aquest primer trimestre de l'any perquè la nova junta pugui planificar la temporada següent. I, el tercer, que no se'n presenti cap; aleshores, la junta actual convocaria unes segones eleccions i, llavors sí, faria un pas al costat i el destí del club acabaria depenent d'una junta gestora. La percepció que hi hauria una candidatura, el desig dels actuals directius, s'esvaeix per la complexitat que suposa formar un equip per treballar de manera altruista durant sis anys, amb el desgast que comporta i les exigències de la nova legislació esportiva.

CENS ELECTORAL

300
socis
amb dret a vot té, aproximadament, l'Handbol Bordils en el cens que publicarà
11 de gener
Assemblea general de socis i elecció dels membres de la junta electoral
12 de gener
Constitució de la junta electoral
13-17 de gener
Exposició de la llista de socis a les oficines del club
18-24 de gener
Publicació del cens electoral i obertura del termini de presentació de candidatures
24 de gener
Proclamació de candidats
25 de gener - 3 de febrer
Campanya electoral
4 de febrer
Jornada de reflexió
5 de febrer
Jornada electoral: votació al pavelló Blanc i Verd de les 19 a les 21.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)