La patacada del gener

Divisió d'honor plata. El Bordils s'estavella contra el mur de Covadonga i la seva pròpia ansietat, amb una alarmant inoperància ofensiva: 0-7 amb 10 minuts sense marcar (14-22 en el 52')

BORDILS 18 COVADONGA 25

HANDBOL BORDILS:Farrerons (2), Mach (1), Xicu Reixach (1), Márquez (2), Combis (3), Huix (1), Vilanova, Moreno (3), Martínez (2), Masmiquel, Pep Reixach (2), Montes (1), González i Comas.RGC COVADONGA:Martínez, Díaz, Fernández (4), Garrido, González (7), Paraja (6), Pérez (7), Prendes (5), Álvarez (2), Méndez i Santos.PARCIALS:0-3, 2-3, 4-6, 5-9, 8-11, 10-11, 12-12, 13-14, 14-17, 14-20, 16-23 i 18-25.ÀRBITRES:Colmenero Guillen i Rollan Martin (C. A. Castella Lleó)

L'aficionat, darrere Joan Comas a la porteria del costat del bar, fent reaccionar el Blanc i Verd a mig minut del final perquè l'afició no s'oblidi de l'ovació a l'equip. O el llançament de Sergi Mach des del propi camp, després de recuperació en la primera superioritat local en el 18' i quan el Covadonga no tenia el porter a la pista. Va anar fora i en la següent jugada els visitants feien el 4-8 –Mach va fer el 5-8 en el següent atac–. Són dues imatges que, amb la de la foto que il·lustra la crònica, poden explicar el que es va viure ahir a Bordils. Tocar fons, o acostar-s'hi. Un minut després que l'aficionat fes reaccionar el pavelló, Pau Campos ja començava el procés de reanimació de l'equip, amb una arenga al mig del camp mentre el Covadonga, al costat, saltava d'alegria fent pinya. El gener comença fent pujada, per variar. Però és que a l'abril ha d'estar tot llest...

Costa amunt

El 0-3, amb dos gols de cullera visitants, ja va ser un mal presagi. I això que Jordi González n'havia parat dues, ja, en els cinc primers minuts. I cinc en el segon parcial (2-3). Però és que l'actuació de Jorge Martínez va ser una gota xinesa: 16 aturades, 8 en cada part –el Bordils va fallar 27 llançaments, els altres 11 van anar fora–. Jairo Montes va fer l'1-3 superats els 5 primers minuts i Pep Reixach el 2-3 des dels 7 metres. Però el ritme, l'efectivitat i el partit eren vermells. Caminant, amb dos jugadors que se la passaven i un altre que anava aturant, la diferència a favor del Covadonga ja era de 4 (4-8, González). La millor notícia al final de la primera meitat era el resultat (10-11). I encara perquè Alexis Fernández va regalar dues exclusions seguides a l'afició local, poc activa fins al minut 21, amb 5-9.

Una possessió

Un únic avantatge va tenir el Bordils en tot el partit: el 12-11 d'Ignasi Moreno en el 3' de la segona. Farrerons havia fet l'empat a 11 després de la primera aturada de Martínez en la segona meitat. I en l'atac després de la primera de Jordi, el 17 marcava des de l'extrem. En la següent possessió, Alexis Fernández esvaïa la iniciativa local i, amb 12-12, Pep Reixach i Moreno desaprofitaven dues visites als 7 metres. Paraja i González no van perdonar a la porteria del Bordils i, en la del Covadonga, Mario Martínez sota amenaça de passiu (13-14) i Combis, tot cor des de l'extrem dret, expressaven les darreres voluntats. De voluntat, no en faltava. Però d'encert... Deu minuts sense marcar i 14-22, abans que altre cop Combis fes moure el marcador local (15-22, 52' i 16-24, 57').

La gent del Bordils difícilment fa dos mals partits seguits. A Carabanchel, amb un rival directe, la imatge serà millor
Pau Campos
tècnic bordils
Hem tingut molts nervis, ansietat, ganes de fer el segon gol abans que el primer. Potser des del cos tècnic ens hem equivocat
Hem perdut pilotes i fallat llançaments molt clars i ells, amb avantatge, són un equip veterà amb mil batalles i saben a què juguen
No hem fet res del que havíem entrenat ni res del que havíem parlat a la mitja part. Hem anat a xocar amb un mur, una vegada i una altra