Més esport

Esports

Esquí de muntanya

La Font Blanca obre la copa més pirinenca

Esquí de muntanya. Jornet torna a ser el gran favorit de la copa del món, que tindrà tres proves als Pirineus

Com ja és tradició, la cursa de la Font Blanca obre aquest cap de setmana, a Andorra, una copa del món d'esquí de muntanya especialment generosa per als Països Catalans i els Pirineus. I és que tres de les cinc proves del calendari es disputaran en territoris de parla catalana de la serralada pirinenca. Just la setmana després de la Font Blanca, la copa del món es traslladarà a la Catalunya Nord, on tindrà lloc la prova de Cambra d'Ase (28 i 29 de gener). Les dues cites següents es disputaran a Turquia (11 i 12 de febrer) i Itàlia (25 i 26 de març), però el calendari es tancarà a la Val d'Aran (8 i 9 d'abril).

Les tres proves pirinenques seran, sens dubte, tot un al·licient per als esquiadors catalans, que veuran recompensat el pes que tenen en l'esquí de muntanya –una selecció catalana oficial seria la quarta més potent del món– en detriment dels seus rivals alpins. I pirinenc i català és, justament, el màxim favorit al títol, Kilian Jornet. L'esquiador cerdà ha estat, des de la seva irrupció, el gran dominador de l'especialitat, amb un palmarès que ja pot ser considerat el millor de la història. Jornet, que resideix a Noruega després d'una llarga temporada als Alps francesos, ja fa setmanes que s'entrena al Pirineu per afrontar les dues primeres proves, la segona de les quals, la de Cambra d'Ase, es disputarà per alguns dels escenaris on es va formar i créixer com a esquiador quan estava al Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de la federació catalana i a l'Staps de Font-romeu.

Defensa el títol

Jornet, campió l'any passat, tindrà com a principals rivals els italians Robert Antonioli i Michele Boscacci, els francesos William Bon Mardion i Mateho Jacquemoud i l'alemany Anton Palzer.

La nòmina de corredors catalans a la Font Blanca és àmplia. Hi seran el cassanenc Marc Pinsach i els germans banyolins Nil i Oriol Cardona, aquest últim, flamant campió d'Espanya. La francesa Laetitia Roux defensa el títol femení i entre les seves rivals hi haurà Clàudia Galícia –campiona d'Espanya–, Mireia Miró, Marta Garcia i Laura Orgué. Tots disputaran tant la cursa individual d'avui com la cursa vertical de demà, a excepció de Laura Orgué, que només farà la vertical.

La prova masculina d'avui (9.30 h) tindrà 1.625 m de desnivell, amb cinc ascensions i cinc descensos que inclouran quatre trams amb els esquís a l'esquena. La prova femenina (10.20 h) tindrà un desnivell de 1.440 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)