Esquí

Domini alpí a Andorra

Esquí de muntanya. Sisè lloc de Kilian Jornet i quart de Clàudia Galicia en la cursa individual de la copa del món, que van guanyar Palzer i Laetitia Roux

La Coma d'Arcalís va ser l'escenari de la primera cita de la copa del món d'esquí de muntanya, la cursa individual de Font Blanca, en la catorzena edició de la qual es va viure un duel entre Itàlia i França que va deixar els esquiadors catalans fora del podi en les categories absolutes.

Damiano Lenzi i Laetitia Roux van ser els més ràpids en les curses masculina i femenina, de 1.625 i 1.440 metres de desnivell acumulat. Però l'italià va arribar als darrers metres de la prova sense un pal i tot i els seus esforços perquè un espectador li'n donés un va creuar la línia d'arribada amb un sol pal i va rebre una penalització que li va fer perdre un lloc en la classificació. El triomf, doncs, va ser per a l'alemany Anton Palzer. El francès Xavier Gachet va tancar el podi masculí i trencava l'hegemonia italiana en els primers llocs. Perquè Matteo Eydallin va ser quart i un dels favorits al títol que defensa Kilian Jornet, Robert Antonioli, cinquè. El cerdà va entrar en la setena posició i un cop revisats els resultats va pujar un lloc en la classificació oficial.

“No estic content, no he sortit amb bones cames, em faltava alguna cosa a nivell muscular, però he pogut estar al davant lluitant. La sortida ha estat molt ràpida i la primera pujada l'hem fet a un ritme molt fort. A la segona, Damiano Lenzi ha accelerat i ha agafat avantatge. Els altres ens hem quedat enrere”, va dir Kilian, que apuntava la qualitat de la cursa i el bon escenari: “Com a mínim hem pogut començar la temporada amb un recorregut molt maco. A la cursa vertical ja veurem com van les coses.” Oriol Cardona, millor de la categoria promesa, va completar la presència catalana en el top ten masculí. Marc Pinsach va ser setzè i Nil Cardona, trentè. En la cursa open, Genís Zapater va ser segon.

Laetitia Roux, la gran dominadora de l'especialitat els darrers anys, va ser la vencedora de la cursa femenina per davant de la també francesa Axelle Mollaret. Emelie Forsberg va reaparèixer en la copa del món després del parèntesi per la seva greu lesió en un genoll amb una tercera posició. “Ha anat molt bé, estic molt contenta amb la victòria: he tingut bones sensacions, tot i que en el campionat francès no vaig estar al cent per cent. Aquí ha anat perfecte: una cursa molt maca, molt tècnica i molt ràpida”, va dir Roux. Clàudia Galicia va ser quarta, mentre Mireia Miró i Marta Garcia Farrés també van entrar en els deu primers llocs. En la categoria júnior, Júlia Casanovas va ser setena.

La cursa individual de la copa del món de Font Blanca és avui a Arinsal, amb l'inici a les 11 h en categoria femenina absoluta i a les 11.15 h en la masculina. Hi seran, a més dels participants de la individual d'ahir, Laura Orgué i el pilot de motos Aleix Espargaró. El recorregut presenta un desnivell positiu de 730 metres i l'arribada està prevista al cim de l'Alt de Capa, a 2.320 metres d'altitud.

UN MAL DIA

“No he sortit amb bones cames, em faltava alguna cosa a nivell muscular”
Individual masculí
1r. Anton Palzer (Alemanya)
1h33:51
2n. Damiano Lenzi (Itàlia)
1h34:42
3r. Xavier Gachet (França)
1h34:52
4t. Matteo Eydallin (Itàlia)
1h35:07
5è. Robert Antonioli (Itàlia)
1h35:18
6è. Kilian Jornet
1h35:48
10è. Oriol Cardona
1h39:00
16è. Marc Pinsach
1h41:28
30è. Nil Cardona
1h46:50
Individual femení
1a. Laetitia Roux (França)
1h35:23
2a. Axelle Mollaret (França)
1h37:47
3a. Emelie Forsberg (Suècia)
1h39:16
4a. Clàudia Galicia
1h41:14
5a. Jennifer Fiechter (Suïssa)
1h42:22
8a. Mireia Miró
1h44:28
9a. Marta Garcia Farrés
1h45:56
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)