Tennis

Al segon any ressuscita

Nadal, que no arribava tan amunt en un Grand Slam des del 2015, va apel·lar a la consistència per desballestar amb autoritat les fuetades de Monfils, i jugarà els quarts contra Raonic, el botxí del castellonenc Bautista

Mentalment inalterable, Rafa Nadal (9) va minimitzar ahir les qualitats del francès Gael Monfils i jugarà contra el potent canadenc Milos Raonic (3) els quarts de l'obert d'Austràlia. El balear va plasmar la seva superioritat a pesar de les fuetades de qualitat del rival per 6-3, 6-3, 4-6 i 6-4 en dues hores i 55 minuts. Monfils va ser superior en cops guanyadors –52 per 21–, però, tret del tercer set i d'una fase inicial del quart, sempre va anar a remolc. L'excés de risc innegociable al qual el va obligar la consistència de Nadal, el va abocar a 64 errors no forçats –el manacorí en va fer només 24–. El balear no jugava els quarts d'un gran des de París 2015.

Nadal en va fer prou amb un break en el segon joc del primer set per encarrilar el partit. El seu revés paral·lel va ser una arma valuosa en un context d'al·lèrgia a la xarxa. Monfils va pujar quatre cops i va fer un punt, i el manacorí va obtenir dos punts en tres excursions. L'illenc va consumar el seu segon break tot just en el primer joc del segon set. Monfils va trencar el servei en el sisè joc, però el balear va replicar amb un contra-break en el setè i va segellar el seu segon triomf parcial amb un altre trencament. El gal, però, va ressuscitar amb un break en el novè joc del tercer set (4-5), va aixecar un 0-40 en el joc posterior i va entrar de ple en el partit (4-6). Rearmat moralment, va apujar la intensitat dels seus cops i va dominar el centre de la pista. Amb un altre trencament va intimidar (2-4), però Nadal, ferm, va tornar (4-4). Monfils va evidenciar llavors flaquesa mental i el balear li va saltar a la jugular (5-4). Tres restades perfectes li van concedir el primer punt de partit. Monfils va replicar amb una dreta poderosa, però va fer doble falta –la desena–. En la segona bola per tancar, el francès, neguitós, va enviar un revés paral·lel a fora. Punt final.

Milos Raonic (3) va posar fi a l'excepcional torneig del castellonenc Roberto Bautista (13) per 7-6 (6), 3-6, 6-4 i 6-1 en dues hores i 51 minuts. Bautista, que buscava els seus primers quarts en un Grand Slam, ja va fer prou trencant tres cops el potent servei del seu rival, però es va haver d'agenollar davant dels 33 aces de Raonic, que va guanyar el 81% dels punts (59/73) amb el seu primer, i els 75 cops guanyadors –Bautista, 33.

La serenitat del belga David Goffin (11) va apaivagar el joc elèctric de l'austríac dominic Thiem (8) –5-7, 7-6 (4), 6-2 i 6-2–. Jugarà els quarts contra el renascut Grigor Dimitrov (15), que confirma expectatives. El búlgar va derrotar l'uzbek Denis Istomin, el botxí de Djokovic, per 2-6, 7-6 (2), 6-2 i 6-1.

Lluita pel número 1

Si Serena Williams (2) obté el títol recuperarà el número 1 i, de moment, fa camí per tornar a regnar. Malgrat tot, el seu triomf per 7-5 i 6-4 sobre la txeca Barbora Strycova (16) va ser treballat. Quan s'havien jugat onze minuts, totes dues havien perdut dos cops el seu servei (2-2) i el van tornar a cedir en el setè i el vuitè jocs (4-4). Amb 5-4, Serena va tenir set pilotes de set, però Strycova va reviure (5-5). La nord-americana no es va atabalar, va enllestir en la vuitena pilota i va ser superior en el segon acte. La seva rival serà l'agressiva britànica Johanna Konta (9), que va eliminar la russa Ekaterina Makarova: 6-1 i 6-4.

HOMES. Vuitens de final
(3) Raonic - Bautista
7-6, 3-6, 6-4 i 6-1
(9) Nadal - (6) Monfils
6-3, 6-3, 4-6 i 6-4
(11) Goffin - (8) Thiem
5-7, 7-6 (4), 6-2 i 6-2
(15) Dimitrov - Istomin
2-6, 7-6, 6-2 i 6-1
DONES. Vuitens de final
(2) S. Williams - (16) Strycova
7-5 i 6-4
(5) Ka. Pliskova - (22) Gavrilova
6-3 i 6-3
(9) Konta - (30) Makarova
6-1 i 6-4
Lucic-Baroni - Brady
6-4 i 6-2
ORDRE DE JOC
Rod Laver Arena. 09 h Quarts de final
Mischa Zverev - (17) Roger Federer

Granollers i Dodig avancen a quarts

El barceloní Marcel Granoller si el croat Ivan Dodig (9) van accedir als quarts en un duel molt treballat contra els setens favorits, el polonès Lukasz Kubot i el brasiler Marcelo Melo. Granollers i Dodig es van imposar per 7-6 (5) i 7-6 (5) en una hora i 50 minuts, i jugaran els quarts contra els germans bessons nord-americans Bob i Mike Bryan. El primer set va transcórrer sense trencaments. En el tie-break, el català i el croat van aixecar un 2-4. El segon set va arrencar tort. Granollers i Dodig van perdre el servei en el primer joc, però van recuperar el break en el sisè i van forçar el tie-break i van haver de tornar a remuntar un 2-4 advers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)