Handbol

Handbol

campionat del món 2017

Més a prop de la sisena

Handbol. La selecció francesa imposa la seva velocitat de creuer i diumenge aspirarà al sisè ceptre mundial després de superar Eslovènia amb autoritat

frança 31 Eslovènia 25

FRANÇA:Gerard; Omeyer (p.s.), Remili (6), Narcisse (4), Karabatic (3), Mahe (4, 1 p.), N'Guessan (2), Abalo (2), Sorhaindo (1), Guigou, Fàbregas (3), Dipanda (1) i Porte (5).ESLOVÈNIA:Skok; Lesjak (p.s.), Blagontinsek (1), Heningman, Marguc (3), Kavticnik (2), Janc (3), Dolenec (5, 3 p.), Cingesar (3), Poteko, Gaber (3), Bezjak (2), Grebenc (2), Zarabec (1) i Mackovsek.PARCIALS:2-1, 5-2, 6-5, 9-6, 12-8, 15-12; 18-14, 21-17, 24-19, 26-21, 28-24 i 31-25.ÀRBITRES:Geipel i Helbig. Exclusions: Fàbregas (8'), Dipanda (8') i Porte (37'), per part de França; i Janc (26') i Bezjak (36'), per part d'Eslovènia.

La selecció francesa aspirarà diumenge a conquerir el seu sisè ceptre mundial després de dominar amb autoritat el talentós combinat eslovè. El conjunt de Didier Dinart va imposar la seva velocitat de creuer i tot i els intents de l'equip de Veselin Vujovic, que en el tram final va atacar amb set jugadors, no va trobar la fórmula per capgirar la dinàmica victoriosa dels amfitrions, directes a revalidar la corona mundial.

França va arrencar millor contra una Eslovènia dubitativa que ni tan sols va saber aprofitar una doble superioritat (6-2). Curiosament, amb igualtat numèrica va venir la reacció del conjunt de Vujovic, que va incrementar el to defensiu. Amb una marxa més, els amfitrions van aprofitar les pèrdues de pilota del rival per ampliar les diferències fins als 5 gols (13-8). Marguc i el futur blaugrana Dolenec, infal·lible des del punt de penal, van tancar el primer acte amb un parcial de 15-12.

En la segona meitat, les diferències van oscil·lar entre els dos i els sis gols, però en cap moment va semblar que l'equip eslovè tingués la capacitat de prendre la iniciativa. Cada pas endavant dels aspirants era respost per una marxa més pels campions. A més dels incombustibles Narcisse i Karabatic, es va sumar a la festa el joveníssim Remili, que va tornar a exhibir el seu poderós braç esquerre. Gerard, a la porteria, va respondre a la confiança de Dinart amb una actuació notable (16 aturades i 41% d'efectivitat) que li va valer el guardó de millor jugador del partit. El pivot de Banyuls de la Marenda Ludovic Fàbregas, que va inaugurar i tancar el marcador, tindrà diumenge l'oportunitat de lluitar per la corona mundial i celebrar-ho amb els seus nombrosos aficionats.

Croàcia i Noruega, l'altra semifinal

Croàcia, el botxí d'Espanya, i Noruega, que ha aprofitat a la perfecció la invitació de la Federació Internacional d'Handbol, es jugaran (20.45 h) l'altra plaça per a la final de diumenge a París. Serà una repetició de la pugna pel tercer lloc de l'europeu de Polònia, en què el líder escandinau, el jove Sagosen, va jugar amb una mà fracturada. En tot cas, el bronze va ser aleshores per a l'equip croat (24-31).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)