Futbol sala

Futbol sala

Amistós

Amb vestit i corbatí

La selecció catalana es veu les cares avui (17 h, Esport3) amb el Brasil, la pentacampiona mundial i un dels equips amb més potencial del món

S'espera que el Palau d'Esports de Granollers estigui ple a vessar

“És una ocasió especial per reivindicar-se. La federació ens ha posat al davant una oportunitat única per demostrar el potencial del nostre futbol sala”, explica Santi Gea, el seleccionador català. Avui (17h, Esport3), el Palau d'Esports de Granollers estarà ple a vessar i es vestirà de gala per rebre un dels millors partits de futbol sala que es poden veure. La cinc vegades campiona del món, la renovada selecció del Brasil, es veurà les cares amb Catalunya. “Em sap greu comparar-ho amb el futbol gran, però és similar a quan la canarinha va omplir el Camp Nou. És com si vinguessin els Harlem Globetrotters. És un espectacle únic. S'ha de viure”, reconeix el tècnic català, que assegura que ha rebut moltes facilitats per part de tots els clubs i, sobretot, de la federació catalana. “He estat molts anys a l'altra banda fent d'entrenador d'equips i ja m'he adaptat al que em poden arribar a deixar els clubs, que, en general, s'hi han posat bé”, relata Gea. “Evidentment, m'hauria agradat entrenar matí i tarda durant tota la setmana, com ha fet el Brasil. Però, entenc que, per desgràcia, no som una selecció reconeguda i això ens genera problemes. Tot i això, tenim una bona infraestructura per oferir un bon nivell”, afegeix.

Els jugadors, entregats

El combinat català només ha fet tres sessions d'entrenament, però han servit perquè els membres de la selecció refresquin els conceptes que ja fa anys que Santi Gea i el seu cos tècnic volen aplicar. A més, també han servit perquè els tres debutants amb l'absoluta –Esteban Cejudo, del Peníscola; Oriol Miquel, del filial del Barça, i Javi Rangel, del Catgas– comencin a familiaritzar-se amb el grup. “Hem fet tres sessions dedicades als tres grans blocs del nostre futbol: la defensa, l'atac i l'estratègia. Són poques, però la predisposició dels jugadors és clau perquè funcionin. I sempre em fan notar el seu interès per estar amb la selecció”, relata el tècnic, que considera que el potencial català és altíssim. En un exercici de ficció, Gea situa la selecció entre les sis primeres del mundial que es va disputar el mes de setembre a Colòmbia i que va guanyar l'Argentina. “Hem de tenir en compte que hi ha baixes de jugadors que tindrien un paper protagonisme a la catalana com ara Adolfo, Marc Tolrà –tots dos convocats amb la selecció espanyola–, José Ruiz i Eric Martel –lesionats–”, diu el seleccionador, que també adverteix que seria interessant veure com respondria el seu combinat després d'una bona estada de preparació.

Que el rival d'avui sigui el Brasil ja garanteix espectacle, però Gea no vol renunciar a fer el seu futbol. “Som un equip que té per norma dominar la pilota. En defensa, no especulem gens. Anem a buscar el rival, som agressius. I, en atac, tenim jugadors de molt talent i molt intel·ligents tàcticament”, analitza el seleccionador.

“El Brasil és el Brasil”

En la darrera cita mundialista, la canarinha va caure en els vuitens de final. “Necessitaven una reestructuració molt forta. I, a vegades, va bé rebre una bona patacada per fer-la. De totes maneres, el potencial de la selecció que jugarà contra nosaltres és bestial”, diu Gea, que considera que la baixada del Brasil en el mundial també coincideix amb la millora de molts països. “No només haurem de tenir il·lusió, ganes i motivació per guanyar-los. Necessitem rigor. I necessitem que els jugadors entenguin que representen molt portant aquesta samarreta. Tenen molta responsabilitat”, conclou Gea.

Amb vestit i corbatí, el futbol sala català es vesteix de gala per rebre un dels millors rivals amb qui es pot veure les cares.

LES FRASES

Tenim un equip que vol la pilota i que té un potencial atacant molt gran. En defensa, no especulem. Anem a buscar el rival
Amb il·lusió i ganes no guanyarem. Hem de tenir rigor tàctic, perquè el seu potencial és bestial
Santi Gea
seleccionador català

No hi cabrà ni una agulla

Les 5.100 localitats del Palau d'Esports de Granollers s'ompliran avui per veure el primer dels dos enfrontaments entre Catalunya i el Brasil que es disputaran. Ja es van exhaurir les entrades fa dies i els aficionats frisen per veure els jugadors vestits de curt. “Em va sorprendre molt amb la velocitat amb què es van vendre les entrades. En 48 hores ja teníem un registre de vendes molt elevat”, explica el seleccionador Santi Gea, que reitera el caràcter extraordinari de la cita. “Omplirem el Palau d'Esports de Granollers, però des d'un inici hem volgut ser prudents. Ens vam plantejar fer el partit al Palau Sant Jordi, però allà si et quedes a mitja entrada sembla que hagis fracassat pel que fa a entrades”, relata Gea. El segon duel entre Catalunya i el Brasil es disputarà dimarts (21.30 h) al pavelló municipal de Sabadell Nord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)