Esports de muntanya

Trail de Rocacorba ‘meeting point'

Curses de muntanya. El calendari del 2017 arrenca diumenge a Canet d'Adri amb un miler de participants

El trail de Rocacorba obre aquest diumenge la temporada de curses de muntanya amb la sisena edició de la prova que converteix Canet d'Adri en el punt de reunió de corredors entre els quals hi haurà referents com ara Núria Picas, Gerard Morales i Pau Bartoló. La cita, que compta amb un miler de participants, presenta el mateix format que va estrenar fa un any amb les distàncies express, trail i marató.

La marató, de 38 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu acumulat amb pas pel cim de Rocacorba, Golany i els Velers i que es corre per parelles, és la primera cursa del programa. Comença a les 8 del matí i la corren, amb la condició de favorits, Núria Picas i Pau Zamora (BUFF) –la doble campiona de l'Ultra Trail World Tour ja va guanyar en categoria mixta el 2016–, Adrià Canimas (K-Team) i Eric Moya (Dynafit) –segons–, Roberto Sancho –tercer– i Dani Cazalla (Matxacuca), Marc Carós (Inverse) –guanyador del trail el 2015– amb Josep Cuadrat, Ruben Hernández (BTR) i Aleix Bautista (Biomecanica), Ignasi Riuró i Zoel Codolà (Maverick), Sergi Bañeras (Girona) i Alberto Vinagre (BTR) i Sergi Masip i Marc Pérez (K-Team).

L'express, de 21 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu consistents a pujar i baixar al santuari de Rocacorba des de Canet d'Adri, té en els recents fitxatges del BUFF Pro Team, Ernest Ausiró i Sheila Avilés, els seus favorits. El corredor de quilòmetres verticals Jaume Cornellà (Girona) i Jonathan Mora (Inverse) i Eva Montero (Montseny) i la canària Irene Fuertes (Sport HG) són les alternatives al triomf de la cursa que comença a les 9.

31 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu té el trail, similar a la marató per equips i amb el referent de la cursa, Gerard Morales a la sortida de les 10 h. El campió estatal d'ultratrail ha corregut totes les edicions menys la que era baixa per accident en bici (2015) i té tres triomfs i un segon lloc. Pau Bartoló, doble campió al Mont Blanc (TDS i CCC) i Yeray Durán –tercer el 2016–, Adrià Duarr, Albert Pujol (Sport HG) i Òscar Carrasco (Matxacuca) són els candidats a destronar Blacky Homer. Paloma Lobera (Matxacuca), la brasilera Manu Vilaseca (BUFF Pro Team) i Claudia Roca (Blue Motors) estan cridades a disputar-se el triomf de la trail.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)