Natació

El Sant Andreu domina l'inici

Natació. El club andreuenc va guanyar quatre de les sis proves individuals femenines, una de les masculines i va completar el dia amb doblet en els relleus en el campionat de Catalunya a Terrassa

El CN Sant Andreu continua a la primera línia en els campionats nacionals i estatals i ahir ho va tornar a evidenciar en la jornada inaugural del campionat de Catalunya Open Trofeu Ciutat de Terrassa. El club barceloní va acabar el dia encapçalant la classificació de clubs, amb 1.072 punts, al davant del CN Sabadell (844,5) i del CN Terrassa (826).

El domini andreuenc es va gestar, sobretot, en les proves femenines, en què van guanyar quatre de les sis finals, a més del relleu. Tenir a l'equip tres nedadores olímpiques com la vigatana Marta González i les barcelonines Jessica Vall i Àfrica Zamorano, a més de la castellonenca Lidón Muñoz, és sempre garantia d'èxit, i així ho van tornar a demostrar amb quatre medalles. El Sant Andreu també va dominar en el relleu femení de 4x100 lliure (3:50.50), amb rècord del campionat inclòs, al davant del Sigma Swim danès (3:55.89) i el Terrassa (3:56.13). Les rellevistes van ser González, Zamorano, Muñoz i Ana Alonso. L'actuació es va completar amb una victòria individual en categoria masculina (Jan Giralt en els 200 esquena), el triomf i tres podis. A més, també van guanyar el 4x100 lliure (3:30.05) amb Marc Calzada, Atlas Guerrero, Mario Navea i Arnau Rovira. El Sabadell va ser segon (3:31.11) i el Terrassa tercer (3:31.65).

Belmonte, en escena

La campiona olímpica Mireia Belmonte (UCAM) no estava inscrita en cap prova de la jornada inaugural i competirà a partir d'aquesta tarda. Avui en els 800 lliure i demà en els 1.500 lliure.