El Bordils perd tot i fer “el millor partit de la temporada”

Divisió d'honor plata. Derrota dels blanc-i-verds en un final a cara o creu a Torrelavega contra un equip de ‘play-off' que van tenir contra les cordes

TORRELAVEGA 22 BORDILS 21

BM TORRELAVEGA:De Vega, Pérez (1), Fernández (1), Saiz, Oliver (1), Crespo (7), González (2), Urrutia, Cancio (3), San Emeterio, Rodríguez, Merino (1), Setién, Dorado (1), Hernández (5) i Colunga.HANDBOL BORDILS:González, Farrerons (1), Mach (2), Pedraza (1), Xicu Reixach (2), Márquez (3), Prat (2), Palahí, Comas, Huix (3), Moreno (2), Montes (1), Martínez, Pep Reixach (4) i Masmiquel.PARCIALS:2-0, 4-5, 6-8, 9-10, 11-10, 13-11, 14-12, 15-16, 17-18, 19-18, 20-19 i 22-21.ÀRBITRES:Sergio Rodriguez Estévez i Andrés Rosendo López (Galícia). Exclusions a Pérez, Oliver, Crespo, Rodríguez i Dorado, del Torrelavega, i a Prat, Huix (3), Martínez i Pep Reixach (2), del Bordils.

“No ens mereixíem perdre aquest partit mai de la vida”, va dir Pau Campos després de la derrota a Torrelavega, que amb les victòries d'Herol –visita dissabte el Blanc i Verd– i Còrdova –el mes que ve– torna a llocs de descens. I això que la posada en escena va ser excel·lent: la consigna era no deixar-se anar d'entrada com en molts partits fora de casa, molts cops decidits en el minut 15. Concentrats i complint el guió previst, fins i tot en defensa sense el seu referent, Joan Vilanova, el Bordils va arribar a tenir una màxima de tres gols (6-9, Prat en el 16'). Abans del descans i amb un de menys per l'exclusió de Pep Reixach, rigorosa, en el darrer segon de la primera meitat, els blanc-i-verds van saber patir i van tornar a agafar la iniciativa en el marcador –15-17, Mach en el 41, i 16-18, Prat en el 46– fins que dues accions seguides del porter local van conduir el partit a un final a cara o creu.

Moneda a l'aire

Gerard Farrerons va fer l'empat a 21, a un minut per acabar i després de rebre un placatge que no va ser sancionat. “Era una exclusió reconeguda per tothom, fins i tot per un dels dos àrbitres”, va dir Pau Campos, resignat perquè el Bordils hauria tingut superioritat en aquest darrer minut. El Torrelavega va fer el 22-21 en una bona acció del seu lateral en la qual Dalmau Huix va ser exclòs, de manera justa. Sense porter i amb un de menys, a mig minut, Sergi Mach va fer un llançament de sis metres que va provocar l'exclusió del local Pérez, a 10 segons per acabar. “No han cregut convenient assenyalar penal”, denunciava Pau Campos, conscient que les dues decisions els havien perjudicat. “Marxem amb molt mal gust de boca, eren situacions molt clares al nostre favor. Però hem estat competint a la pista del cinquè, hem jugat molt bé al davant amb extrems i pivots i, al darrere, en Jordi ha fet 21 parades amb un 50% i ens ha permès mantenir el tipus”, va sintetitzar el tècnic, molt orgullós del partit, que va qualificar el partit com el millor de la temporada.