El Bordils agafa aire

Divisió d'honor. L'equip de Pau Campos s'imposa contra el Nava, un rival directe, en un dels seus millors partits, escala tres posicions en la classificació i surt de la zona de descens

BORDILS 28 NAVA 24

HANDBOL BORDILS:González, Farrerons (3), Mach (5), Xicu Reixach, Márquez (5), Combis, Prat (4), Palahí (5), Masó, Comas, Vilanova, Huix, Moreno, Mario, Pep Reixach (6) i J. Masmiquel.VIVEROS HEROL NAVA:Juárez (6), Miranda, Simón, Virseda (2), Ajo Villarraso (3), Ibáñez, Villagrán (3), Ajo Martín, A. García (1), Tello (5), Alonso (1), Llopis (2), Gutiérrez i S. García (1).PARCIALS:4-3, 7-5, 10-7, 15-9, 16-12, 18-13; 19-16, 21-16, 21-17, 23-18, 25-22 i 28-24.ÀRBITRES:Macías i Ruiz. Van excloure amb dos minuts Farrerons (2), Vilanova i Huix, del Bordils, i Juárez, A. García i Tello, del Nava.

El Bordils va fer un dels millors partits del curs i va aconseguir una victòria providencial contra un rival directe, el Nava, al qual ja havia guanyat en la primera volta (24-26). L'equip de Pau Campos va escalar tres llocs en la classificació i va sortir de la zona de descens. Dissabte que ve tindrà una oportunitat d'or d'allunyar-se encara més de les posicions compromeses en el partit que jugarà a la pista de l'Amenábar, un altre dels seus rivals directes.

Després de la dolorosa desfeta de la setmana passada, en què va posar entre les cordes el Torrelavega, un dels equips més potents de la categoria, el Bordils va saltar a la pista molt concentrat i conscient del pa que s'hi jugava. Al Nava, també se'l veia molt posat a dins del partit durant els primers minuts, tot i que la iniciativa la va portar, d'entrada, el Bordils. La igualtat inicial (5-5, 8') la va trencar Marc Prat, amb dos gols consecutius. El Bordils va portar el partit al terreny que més li agrada, el de la rapidesa i la intensitat, i s'hi va sentir com peix a l'aigua. Sergi Mach –escorredís com una anguila– es va fer uns tips de repartir joc, especialment a Uri Márquez, molt efectiu en la posició de pivot. El mateix Mach, que durant la setmana no havia entrenat per uns problemes als adductors, va assolir el primer avantatge de tres amb un llançament que va passar per on no semblava que hi hagués forat (9-6, 11'). El Nava demanava, aleshores, el primer temps mort, però no va trobar la manera d'aturar un Bordils en estat de gràcia. L'avantatge local augmentava fins als quatre gols amb una gran jugada de Prat, que va pispar una pilota al Nava i va culminar un contraatac per fer l'11-7 (16'). Juárez, amb tres gols fins llavors, mantenia la flama encesa per al Nava, per bé que el Bordils no va afluixar. Mach, amb un xut ras, va fer que el Bordils guanyés de sis gols (18-12, 27'), que van ser cinc en el descans.

A l'inici del segon temps es van veure els únics minuts de nervis del Bordils. El Nava s'acostava, a tres gols (19-16, 34'), però llavors va aparèixer Jordi González per assumir la responsabilitat. Va treure mans i peus providencials i va aturar dos penals quan el Bordils més ho necessitava. La seva actuació –molt aplaudida al Blanc-i-verd– va ser clau perquè el Nava no baixés dels 3 gols de desavantatge, especialment quan va aturar un llançament que hauria suposat el 25-23 (56'). Mach va restablir l'ordre en la jugada següent (26-22), amb què va deixar el partit pràcticament sentenciat. El Nava ja no va poder fer res en els 2 minuts restants; un triomf ben merescut del Bordils, que torna a respirar.

LES REACCIONS

Atacant ho hem brodat. En defensa també hem estat bé, però l'atac, amb 18 gols en la primera part, ha estat espectacular
Quan han arribat els dubtes ha aparegut en Jordi, que ha tret dos penals en moments clau i ens ha donat tranquil·litat
En Sergi Mach, amb només vint anys, s'ha carregat l'equip a l'esquena en la primera part