Atletisme

La MVV, inclosa en el carnaval

Atletisme. La cinquena Marató de les Vies Verdes (MVV), que arriba a Platja d'Aro per segon any seguit, igualarà els 2.000 participants

Dos mil atletes participaran demà passat en la cinquena edició de la Marató de les Vies Verdes (MVV). Una xifra similar a la de l'any passat, en què la prova va fer un salt de qualitat amb l'arribada de les respectives distàncies a Platja d'Aro. La prova és un producte de turisme esportiu, i la localitat de la Costa Brava centre, el millor escenari per encabir-hi tots els serveis, com per exemple l'arribada al Palau de Congressos, les places hoteleres o l'oferta lúdica, comercial i gastronòmica.

Jordi Rabionet (TR Esports Parra) serà el corredor a seguir en la distància reina. Dominador de les curses populars a la demarcació, té el rècord de la prova amb 2h32:55, el 2015, quan va assolir el seu segon triomf en la cursa, que mou uns metres el punt de sortida i començarà a la Gran Via Jaume I de Girona, amb 300 corredors. Les distàncies amb més participació són les que comencen a Cassà de la Selva (30 km) i Llagostera (mitja marató), amb 600 i 700 participants, mentre que en els 10 quilòmetres amb sortida a Santa Cristina d'Aro hi ha 400 participants. La campiona de Catalunya de marató, Maria Garcia (CA Palafrugell), farà el recorregut de 30 quilòmetres.

Logística

“Són quatre curses alhora”, sintetitza Sònia Jurnet, la directora de la prova, en què hi haurà 200 persones que vetllaran perquè funcioni correctament. La sortida, a les nou del matí de manera escrupolosament simultània, és un dels moments àlgids. La prova, a més, coincideix amb els actes del carnaval de Platja d'Aro –hi haurà també premi a la millor disfressa dels corredors i trofeu als tres primers de cada categoria i els primers júnior i màster 60 i 70–. Jurnet destaca l'esforç de l'Ajuntament de Platja d'Aro per coordinar els diversos actes que hi haurà aquest cap de setmana a la localitat. Tota la infraestructura a la línia d'arribada, des d'on surten diversos autocars cap a les diferents sortides, es començarà a instal·lar a les tres de la matinada. Els altres ajuntaments implicats en la cursa, el Patronat de Turisme Costa Brava i el Consorci de les Vies Verdes també tenen un paper fonamental en la marató. Quart és un dels municipis sense sortida i per això aquest any l'associació Fem a Quart rebrà 0,75 cèntims d'euro de cada inscripció per a projectes solidaris.

LES XIFRES

4
distàncies
té la MVV, amb sortides a Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Santa Cristina d'Aro.
75
cèntims
d'euro de la inscripció de cada dorsal seran per a projectes solidaris de Fem a Quart.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)