Atletisme

El corredor del Carrilet

Atletisme. La Marató de les Vies Verdes torna a omplir, en la cinquena edició i amb prop de 2.000 participants, el camí de Girona a Platja d'Aro

La Ruta del Carrilet, entre Girona i Platja d'Aro, va tornar a ser l'escenari pel qual gairebé dues mil persones van arrencar a córrer a les 9 en punt del matí. La cinquena edició de la Marató de les Vies Verdes, que per segon any va instal·lar el seu punt d'arribada al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro, es va consolidar de nou com una de les millors campanyes turístiques de la demarcació. Amb un públic molt familiar i nombrosa presència de corredors estrangers, la meteorologia va acompanyar els atletes –fins i tot el vent, en la majoria del traçat, era favorable–, que van sortir des de Girona (marató, 300 participants), Cassà de la Selva (30 km, 600), Llagostera (mitja marató, 700) i Santa Cristina d'Aro (10 km, 400) per acabar formant una filera que a vista d'ocell s'anava dirigint a la catifa vermella d'arribada.

La primera

“Molt entretingut: com que és la Via Verda, de Girona fins aquí, és maquíssim. He anat en gran part sol i, cap al final, quan m'he anat trobant corredors, ens hem anat animant els uns als altres”, va dir el corredor de La Sansi Carles Montllor després d'adjudicar-se el triomf en la marató, en la primera experiència del vallesà en la MVV. “Hi ha moltes distàncies i molts i molts corredors. I l'objectiu és gaudir, passar-ho bé i, per sort, hem tingut un dia perfecte per córrer”, va valorar Montllor, que encara amb un somriure d'orella a orella va reconèixer que acabava de complir el seu objectiu: “Venia a competir [riu]. Sí, una mica sí. A curt termini estic preparant la marató a Eivissa.” “Era la meva primera edició aquí, en la marató. I estic molt content. L'any que ve, si déu vol, tornarem”, va concloure. Hugo Figueras, vencedor de la primera edició, va tornar a ser segon com en el 2016, mentre en categoria femenina Cristina Wuergler va aconseguir la victòria per un escàs marge de 21 segons.

Jordi Rabionet (TR Esports Parra), doble vencedor de la marató, va guanyar els 30 quilòmetres amb més de deu minuts d'avantatge respecte al segon i clavant el seu ritme de cursa a 3:30 el quilòmetre. L'olotí Aziz Chibani i la grupista Judit Pujol van ser els vencedors de la mitja, la distància més nombrosa, mentre el lloretenc Romà Ribas va ser el primer en creuar la línia d'arribada com a vencedor dels 10 km.

“Ha fet molt bon temps, tot i que per als últims en arribar, que són els de la marató, potser feia més calor del que s'esperava”, va dir la directora de la cursa, Sònia Jurnet, molt satisfeta per l'acceptació del format entre el públic, els municipis i les entitats col·laboradores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)