Handbol

Handbol

El Barça fitxarà un català d'or, Ludovic Fàbregas

Handbol. A França donen per fet que el jove campió del món de Banyuls de la Marenda ha triat el club blaugrana per fer el salt a un dels grans d'Europa des del Montpeller

Ludovic Fàbregas (1996, Banyuls de la Marenda) acaba el contracte el juny del 2018 amb el Montpeller i és un dels jugadors més cobejats pels grans equips europeus. En la recta final per endur-se'l, el Barça s'ha avançat sobretot al PSG i ha convençut amb més arguments el pivot, recent campió del món amb França. Així ho va publicar ahir L'Équipe. El pivot català ja ha confirmat al Montpeller que no renovarà el contracte però encara no ha fet públic el seu pròxim destí. Al Barça, com està passant en la selecció francesa, Fàbregas serà el relleu natural de Cedric Sorhaindo, amb el qual compartirà vestidor com a mínim fins al 2020, que és quan s'acaba el contracte del veterà pivot amb el Barça.

El fitxatge de Fàbregas entra de ple en la política de canvi generacional iniciada per David Barrufet i Xavier Pascual en una plantilla que ja ho ha guanyat tot. L'estiu que ve arribarà l'eslovè Jure Dolenec, també jugador del Montpeller, per substituir Kiril Lazarov, que no renovarà. Segons L'Équipe, el Barça també s'ha interessat en una altra de les joves figures de l'handbol francès: l'extrem dret Yanis Lenne (1996), que juga al Sélestat alsacià. L'altre objectiu que perseguiria el club, contractar l'islandès Aron Pálmarsson (1990, Veszprém), serà més complicat. El central acaba el contracte el 2018 amb el Veszprém, que el vol renovar, i el THW Kiel el vol recuperar. El Barça té una carta a favor, que el jugador ha manifestat que el seu somni sempre ha estat jugar al Barça.

De la bicicleta a la pilota

Fàbregas no semblava destinat a triomfar en l'handbol. De fet, es va convertir en un mestre del trial en bicicleta al costat del seu germà, Alex, que havia estat campió del món, un èxit que repetiria Ludovic el 2011 amb només quinze anys. Abans també seria campió d'Europa.

El problema que va tenir Fàbregas és que ben aviat va superar els 1,90 m d'alçada i els 90 quilos de pes, fet que li impedia millorar els seus dots d'equilibrista sobre la bicicleta pels costeruts carrers de Banyuls. Va ser llavors quan va jugar-s'ho tot a una carta. Es va traslladar al centre de tecnificació d'handbol de Montpeller i la seva progressió va ser meteòrica. Va començar com a lateral però la seva evolució el va portar a ser un pivot dominant, ara mateix un dels jugadors més desitjats pels grans d'Europa. El Montpeller, definitivament, li ha quedat petit.

LA XIFRA

105
gols
són els que ha fet Fàbregas en la lliga francesa des del seu debut el 2015

A Valladolid apel·len a Massiel i Eurovisió

El Barça reprèn avui el camí a l'Asobal després de 111 jornades imbatut en una de les pistes més complicades en la lliga, la de l'Atlético Valladolid. Els castellans han sumat vuit victòries en nou partits i l'única derrota, la de la primera jornada, va ser de només un gol. L'últim equip que va sortir escaldat del pavelló Huerta del Rey va ser el Granollers, que va encaixar la derrota més dura de la lliga (33-21). Per afrontar el repte d'aquest vespre (2/4 de 9) el club ha penjat un vídeo de l'actuació de Massiel a Eurovisió el 1968 amb un missatge ben eloqüent: “Tenim un repte difícil, però si ella ho va aconseguir, per què no nosaltres?”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)