Més esport

Fourcade és home de rècords

Biatló. Va guanyar l'esprint de Kontiolahti i va superar les 12 victòries en una sola temporada de Bjoerndalen

Martin Fourcade ja fa temps que és una llegenda del biatló. Fa només uns dies va igualar a Corea del Sud el rècord de sis títols de la copa del món que tenia Ole Einar Bjoerndalen en solitari. Però al català encara no se li albira sostre i ahir va superar el noruec –encara en actiu, amb 43 anys– en nombre de victòries en una sola temporada. Fourcade es va imposar en els 10 km esprint de la copa del món de Kontiolahti (Finlàndia) i es va col·locar amb 13 victòries, una més que les que Bjoerndalen va aconseguir el curs 2004/05. El biatleta de la Llaguna tindrà avui l'oportunitat d'igualar el nombre de victòries absolutes de l'alemanya Magdalena Forsberg, que en va aconseguir 14 la temporada 2000/01. I encara tindrà temps de superar aquest rècord en l'última prova de la copa del món, que tindrà lloc a Oslo (Noruega) entre el 17 i el 19 de març.

Fourcade es va imposar per només sis dècimes (22:17.0), tot i que va ser l'únic dels cinc primers classificats que va errar un tir, cosa que es penalitza amb una volta a un circuit de 150 metres. El segon lloc va ser per al txec Ondrej Moravec i el podi el va completar el noruec Emil Hegle Svendsen. La victòria li va servir per assegurar-se també el sisè títol de la copa del món esprint i el divuitè en totes les especialitats, a només dos del rècord, de nou, de Bjoerndalen.

El biatleta de la Llaguna, que només té 28 anys, disputarà avui la prova de 12,5 km persecució, en la qual podrà batre el rècord de victòries absolut de l'alemanya Magdalena Forsberg, a més d'assegurar-se el títol de la copa del món de l'especialitat. Si no ho aconsegueix avui, encara ho podrà fer en l'última prova de la copa del món, que es fa la setmana que ve a Oslo i en la qual hi ha programades tres proves individuals.