Ciclisme

Impey evita el monòleg

El sud-africà de l'Orica va ser l'únic capaç de superar Valverde (Movistar) en l'esprint final de Reus

El triple vencedor del Tour va cedir 26 minuts i va aplanar el camí cap a la victòria final al murcià i cap al tercer lloc a Soler

El Movistar culminarà avui una Volta excel·lent amb la victòria en la general d'Alejandro Valverde i, si no hi ha incidències finals, amb la presència al podi del català Marc Soler. La davallada estrepitosa de Chris Froome en la jornada d'ahir, en la qual es va deixar més de 26 minuts, va aplanar el camí de la victòria al murcià i va permetre al vilanoví posar el peu al podi. Valverde disposa de 53 segons respecte al madrileny Alberto Contador (Trek) i el vilanoví, d'un marge més estret, quinze segons, respecte al corredor anglès Adam Yates (Orica).

La jornada i la Volta encara hauria estat més rodona per al conjunt telefònic si no hagués estat per la intromissió d'Impey. A Reus, el sud-africà va ser l'únic capaç de superar un Valverde explosiu i en plena forma. Impey, que ja havia corregut a Catalunya anteriorment i s'havia quedat a les portes de la victòria en diverses ocasions, es va redimir i va superar el corredor més en forma en l'esprint final a la capital del Baix Camp.

Els 189 quilòmetres entre Tortosa i Reus van ser més transcendentals del que es podia esperar. L'ascensió a la Musara, a 40km de la meta, es presentava com el punt més indicat per intentar una emboscada. Però les hostilitats van començar molt abans i de manera inesperada, durant la pujada a Bot, un port de tercera categoria, en els primers 30km. En una carretera estreta i sinuosa, Froome, que no rodava en les posicions preferents del pilot, va perdre el contacte amb els de davant i, a partir d'aquí, va començar el seu calvari. El Trek i el Lotto Jumbo van prémer l'accelerador i al davant va quedar un grup d'una cinquantena d'unitats que van volar fins a la meta. Tot i que en un primer moment va semblar que el grup de Froome podria reduir el desavantatge i connectar amb els de davant, la realitat és que no ho va aconseguir i al final es va rendir i, corrent una altra cursa, va creuar la meta a 26 minuts i 38 segons d'Impey.

Abans d'arribar a Reus, el pilot encara va viure un parell de moviments més. Contador va intentar saltar del grup de davant a 40km de meta, però l'acció no va passar de l'intent, del foc d'encenalls, i el madrileny va ser engolit al cap de pocs segons. Si avui no aconsegueix capgirar la situació de manera inesperada, continuarà sense poder estampar el nom en el palmarès de la Volta.

A 15 km de la meta, els italians Cataldo (Astana) i De Marchi (BMC) van saltar del grup capdavanter per buscar una victòria que se'ls va resistir a les portes de l'arc de l'arribada. Aleshores, les trenta unitats que van aguantar l'elevat ritme de la jornada els van engolir i Impey va poder introduir el seu nom en el palmarès de la Volta a Catalunya.

ELS PROTAGONISTES

S'ha trencat tot al primer port. Hem col·laborat amb quatre equips, i era difícil que l'Sky pogués retallar
Alejandro Valverde
ciclista del movistar
No crec que hi hagi sorpreses. Les diferències solen ser mínimes
Alberto Contador
ciclista del trek
6a etapa
1r. D. Impey (Orica)
4:34.14
2n. A. Valverde (Movistar)
m.t.
3r. A. Vichot (FDJ)
m.t.
4t. P. Vakoc (Q. Step)
m.t.
5è. A. de Marchi (BMC)
m.t.
6è. N. van der Lijke (Roompot)
m.t.
7è. D. Cataldo (Astana)
m.t.
8è. L. Kamna (Sunweb)
m.t.
9è. C. Gautier (AG2R)
m.t.
10è. D. Martin (Q. Step)
m.t.
General
1r. A. Valverde (Movistar)
17:44.27
2n. A. Contador (Trek)
a 21
3r. M. Soler (Movistar)
a 47
4t. A. Yates (Orica)
a 1:00
5è. T. van Garderen (BMC)
a 1:15
6è. D. Martin (Q. Step)
a 2:19
7è. S. Kruijswijk (LottoNL)
a 2:46
8è. C. Verona (Orica)
a 2:50
9è. G. Bennet (AG2R)
a 2:51
10è. R. Bardet (AG2R)
a 2:55
General equips
1r. Movistar
67:02.39
2n. Cannondale
a 9:08
3r. Orica
a 15:54
General joves
1r. M. Soler (Movistar)
22:19.41
2n. A. Yates (Orica)
a 0:15
General muntanya
1r. A. Valverde (Movistar)
105 punts
Esprints intermedis
1r. P. Rolland (Cannondale)
13 punts

Froome, de pega a Catalunya

Chris Froome continua sense aconseguir a Catalunya uns resultats dignes de la seva trajectòria i vàlua. Ahir va perdre una minutada i les possibilitats de pujar al podi per primera vegada.

La millor posició la va registrar el 2014, quan va ocupar la sisena posició en la general en una edició que es va embutxacar Joaquim Rodríguez, seguit d'Alberto Contador i Tejay van Garderen. En l'edició passada no va passar del vuitè lloc i va quedar a 46 segons del colombià Nairo Quintana, vencedor final. En les altres tres participacions s'havia classificat en la 61a posició (2011) i en la 71a (2010 i 2015). El britànic tampoc se n'ha sortit en les etapes, i el segon lloc de divendres a Lo Port és el millor resultat que ha pogut registrar. Malgrat tot, sempre ha mostrat simpatia per la cursa catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)