Atletisme

atletisme

mundial de cros

Mechaal, el millor a Kampala

Atletisme. Un problema amb el cronometratge situa el fondista palamosí com a retirat del mundial de cros, tot i que en realitat va liderar el conjunt espanyol i va acabar en la 41a posició

Tot i que ahir al vespre encara figurava com a retirat, Adel Mechaal va ser en realitat el millor representant de l'equip espanyol en el mundial de cros, que es va disputar diumenge a Kampala (Uganda). Un problema amb el cronometratge oficial va comportar molts problemes en les classificacions i un munt de reclamacions. Segons el lloc web de la federació espanyola, Mechaal va ocupar la 41a posició. El mateix atleta va haver d'aclarir a través de Twitter que va completar tota la prova: “Gaudint de les meves últimes hores a Uganda. Encara no sé la meva posició exacta; només puc dir que no em vaig retirar i que vaig creuar la meta!”

En la mateixa situació que Mechaal, es troba el madrileny Fernando Carro, que tot i acabar la prova, figura oficialment com a retirat. Aquestes errades tenen, lògicament, transcendència en la classificació per equips. Així la selecció espanyola surt sense puntuar i si es compatibilitzessin les posicions d'aquests dos atletes se situaria en la desena posició. Més enllà del caos organitzatiu, Mechaal valorava la seva experiència a Uganda: “Fi de la meva aventura a Kampala. Dia molt dur per la calor i la humitat, i amb un nivell impressionant. He après molt; ho seguiré intentant.”

Canvis en els relleus

La primera experiència de la prova de relleus mixtos en el programa del mundial també va comportar alguns problemes. La selecció amfitriona, Uganda, va ser desqualificada perquè va canviar l'ordre dels rellevistes, una maniobra prohibit. Tot i que es va notificar amb molt de retard, la desqualificació del quartet ugandès va provocar que l'equip espanyol, amb Marc Alcalá a les seves files, escalés del novè al vuitè lloc. Tampoc queda molt clar que la selecció guanyadora, Kenya, efectués tots els canvis del relleu dins la zona estipulada. S'haurà de veure, doncs, si en les pròximes hores s'atenen totes les reclamacions i es produeixen més canvis en les classificacions.

LA FRASE

Encara no sé la posició exacta; només puc dir que no em vaig retirar i que vaig creuar la meta!
Adel Mechaal
atleta del new balance
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)