Esports de muntanya

La FEEC promou una federació internacional nova

Raquetes de neu. És la seva resposta a l'exclusió de la WSSF, que l'obligava a representar Espanya. La nova federació té el suport inicial de França, Itàlia, Portugal i Andorra

L' exclusió de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) com a membre de ple dret de la Federació Internacional de Raquetes de Neu (WSSF) ha generat les primeres conseqüències. La FEEC no s'ha quedat de braços plegats i ha iniciat els passos per crear una nova federació internacional que ja té el suport de França, Itàlia, Portugal i Andorra. “Només fa falta que ho aprovin les seves assemblees. Ja són més països que els que donen suport a la WSSF, que només té el Japó”, explica Jordi Merino, president de la FEEC i promotor d'aquesta nova federació.

Merino ho va anunciar en la festa de la FEEC que va tenir lloc divendres passat i durant la qual la selecció catalana de raquetes de neu va ser homenatjada per haver-se negat a representar Espanya en l'últim mundial, cosa a la qual l'obligava la WSSF. La nova federació permetria als atletes de la FEEC competir com a catalans.

Els primers tràmits legals per constituir la nova federació ja s'han fet. S'han redactat els estatuts i ja s'han presentat al registre de Suïssa, on hi haurà la seu: “Estem negociant si instal·lar-la a la Casa de l'Esport Internacional de Lausana o en un viver d'empreses on gestionin federacions.” També confia que el nou ens federatiu estigui operatiu ben aviat: “La federació estarà enllestida en un mes i mig o dos. Hem registrat els noms i els logos, cosa que no havia fet l'altra federació. Hi hem fet una inversió important i hi invertim. Volem que sigui una federació internacional com Déu mana.”

Malgrat aquesta iniciativa, Merino no descarta la via legal per fer prevaldre els drets de la FEEC a la WSSF després de la controvertida exclusió: “Vam dir que aniríem fins al final i anirem fins al final. No anirem al Tribunal d'Arbitratge Esportiu [TAS], perquè els estatuts de la WSSF no el reconeixen, cosa que demostra com de malament està muntada aquesta federació. Però sí que recorrerem a la justícia canadenca [on la WSSF té la seu].”

La millor defensa, l'atac

Les maniobres de la WSSF van indignar tant els esportistes de la selecció catalana com els responsables de la federació. Per això, la nova federació internacional té l'objectiu de convertir-se en la referència de les raquetes de neu: “Ells no tenen cap exclusivitat. Ho farem millor. No tinc cap dubte que farem un bon projecte i que ens en sortirem. La WSSF no pot fer gaire res. Només té 12.000 euros de pressupost.”

Una de les activitats que ja estan previstes és el campionat d'Europa del 2018, que es farà en un indret de Catalunya encara per determinar i que servirà per contraprogramar el mundial que tindrà lloc a Astúries el 8 de març. La FEEC confia que en uns mesos s'afegiran més federacions al projecte. De moment ja hi han mostrat el seu interès les de Finlàndia i Eslovènia.

JORDI MERINO

Tenim el suport de França, Itàlia, Portugal i Andorra, i també s'hi han interessat les federacions eslovena i finlandesa
Ho farem millor. No tinc cap dubte que farem un bon projecte. Volem que sigui una federació internacional com Déu mana
Vam dir que aniríem fins al final i hi anirem. No recorrerem al TAS, però sí que presentarem un demanda a la justícia canadenca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)