50 minuts contra corrent

Handbol. El Bordils no pot segellar matemàticament la permanència en perdre contra l'Alcobendas en un partit en què quan es va despertar ja perdia de set gols

BORDILS 27 ALCOBENDAS 29

BORDILS:González, Mach (3), Márquez (5), Prat (1), Masó (4), Huix, (4), Josep Reixach (7) –equip inicial–, Farrerons, Pedraza, Francesc Reixach, Márquez (5), Combis (1), Prat (1), Palahí (2), Vilanova, Comas i Masmiquel.ALCOBENDAS:Rodríguez, López (1), Giménez (3), Catalina (3), López (4), Gonzalo (1), García (1), Barba (2), Kramarz (3), Gimeno (7), Villoria (4), Nieto (1) i Tolmos (1).PARCIALS:1-4, 2-7, 4-10, 9-13, 11-15, 13-16; 17-18, 19-22, 20-24, 24-28 i 27-29.ÀRBITRES:García i Vinagre..PÚBLIC:550.

La propera (09-04-16)

Zamora-Palma del Río; Barça B Lassa-Bordils; Alcobendas-Teucro; Ciudad Real-Covadonga; Còrdova-BMC; Juanfersa Gijón-Tolosa; Cisne-Torrelavega; Amenabar-Viveros Herol

La salvació matemàtica haurà de continuar esperant per al Bordils, que ahir va perdre a casa contra l'Alcobendas en un partit marcat per un inici pèssim de l'equip de Pau Campos, que el va obligar a un sobreesforç que va ser balder.

La fredor, la falta d'intensitat i un cúmul d'errors infantils va fer naufragar el Bordils en els primers 12 minuts. El marcador (6-13) era inapel·lable i reflectia perfectament el que es veia sobre la pista. L'equip, doncs, es va trobar dins el mar obligat a nedar contra les onades per arribar a algun lloc que li donés una mínima esperança de sobreviure a un duel que fins aquell moment havia estat un festival de contraatacs de l'Alcobendas, que corrien amunt i avall com si portessin ales a les vambes.

Tres accions pràcticament seguides de força de David Masó van ser el punt d'inflexió, també per a l'afició, per canviar la dinàmica. La costa encara era lluny però ja es veia alguna pedra llunyana (10-14). L'equip finalment va endurir la defensa i amb un desgast físic enorme va aturar la sagnia i tot i que els problemes en atac estàtic persistien, un gol de Prat va deixar el partit obert abans del descans (13-16).

En la segona part el Bordils ja semblava haver construït una bot per remar contra el rival. González també es va activar sota els pals i dos gols seguits de Palahí i Rexach, desencadenat al contraatac, van situar el 15-16. Els madrilenys ja no ho veien clar. Pau Campos havia ordenat una defensa 5-1 molt física i no hi havia forats. Amb 16-17, tot i una exclusió de Vilanova, el Bordils va tenir quatre accions claríssimes –un pal de Palahí, un contraatac de Pep Reixach i dues aturades immenses del porter rival– per fer el 17-17, però després d'un llarg setge el gol va caure de la banda rival (16-18). Va ser un cop psicològic, però encara no definitiu. El partit va entrar en una fase d'intercanvi de gols, amb contraatacs a les dues bandes i grans aturades de tots dos porters, però ni amb el 20-24 el Bordils es va lliurar a la tempesta ni tampoc l'afició es va resignar. Sergi Mach va fer el 23-26 a set minuts del final, però l'esperança va arribar amb un gol del mateix Mach i amb una acció brillant d'Uri Márquez al pivot (27-28). Faltaven 30 segons i la pressió era angoixant, però l'Alcobendas se'n va sortir. Tant nedar per quedar-se a la riba.

La passivitat dels primers minuts és culpa de tots, també meva; no ens ho podem permetre