Ciclisme

Villar i Zubero guanyen l'Empordà BTT Extrem

Ciclisme. La tercera edició de la cursa per etapes es va disputar amb 400 corredors, que van destacar els recorreguts i la organització

Mont-ras i Vulpellac van ser, en l'inici de Setmana Santa, el centre de la BTT en l'àmbit estatal amb la tercera edició de la TwoNav Empordà BTT Extrem, els vencedors de la qual van ser Anna Villar i Julen Zubero. “Aquesta cursa és molt millor que la majoria de copes del món de marató, tant pel recorregut com per l'organització”, va dir la barcelonina, guanyadora de les tres etapes, sempre amb Sandra Jordà i Ada Xinxó en segona i tercera posició. Precisament el grau de satisfacció dels 400 corredors amb la prova va ser la tònica dominant en una prova que, a diferència de les dues anteriors, va canviar d'enclavament però va mantenir el mateix guió: dues etapes en línia (48 quilòmetres i 1.380 metres de desnivell positiu i 84 i 2.450) i una contrarellotge individual entremig (8 km i 250 metres), dissabte a la tarda i amb l'ordre de sortida invers al de la classificació, també circular en lloc de cronoescalada.

“Sensacional el primer dia a l'Empordà BTT Extrem, ni Cape Epic ni curses UCI, el millor recorregut de l'any és aquí. Ens n'anem a l'altra punta del món i el millor ho tenim a casa”, va dir Ismael Ventura, el millor corredor estatal, al davant de Josep Antoni Hermida i el debutant Joaquim Rodríguez, en la cursa de Sud-àfrica, considerada la millor del món. Una avaria va impedir a Ismael Ventura afegir el seu nom al de Joan Llordella en el palmarès de la cursa. El vallesà de l'Scott Buff va cedir el lideratge en el darrer sospir a Julen Zubero i va veure com Oriol Colomé, que corria a casa, el superava. El corredor del Bicis Esteve va ser segon en la general i Llordella, que també va ser a Ciutat del Cap fa quinze dies, cinquè. La resta de categories les van guanyar Adrià Vilanova –joves–, Albert Oller –màster 30–, Dani Llorens –40– i Javier Salamero –50.