Esports de muntanya

Picas torna al Makalu

Alpinisme. La manresana intentarà escalar per segon cop la cinquena muntanya més alta del món després de l'expedició avortada el 2015 a causa del greu terratrèmol del Nepal

Ahir va fer dos anys del greu terratrèmol que va sacsejar el Nepal i que va causar la mort d'unes 10.000 persones a tot el país. El succés va enxampar Núria Picas al camp base del Makalu (8.463 m), on intentava escalar el seu primer vuit mil acompanyada de Ferran Latorre. L'expedició va haver de ser anul·lada, però aquesta primavera la manresana torna a ser a la muntanya amb el mateix objectiu. Sense Ferran Latorre –l'osonenc va fer cim al Makalu el 23 de maig del 2016, el dotzè vuit mil de la seva carrera–, Núria Picas estarà acompanyada de Xavi Batriu i Salva Figueras.

L'expedició és ara a la vall de l'Everest fent un tresc d'aclimatació abans de dirigir-se al camp base de la cinquena muntanya més alta del món. Picas té un vincle sentimental amb el Makalu, ja que el seu pare, Gabriel Picas, va estar vinculat a l'expedició bagenca que el 1976 va escalar amb èxit aquesta muntanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)