Esports de muntanya

Alpinisme

Latorre arriba al camp 1

Alpinisme. Aquesta setmana ha començat a equipar els diferents camps i a aclimatar-se a l'altitud. L'atac al cim el faria cap al 20 de maig

Ferran Latorre va arribar ahir al camp 1 de l'Everest (8.848 m), amb l'objectiu de convertir-se en el primer català que escala tots els vuitmils sense oxigen artificial, una gesta que només han aconseguit quinze alpinistes a tot el món. L'osonenc va instal·lar-se dilluns al camp base de la muntanya (5.400 m) i aprofita els primers dies de l'expedició per equipar els diferents camps i aclimatar-se a l'altitud. El camp 1 està situat a uns 6.045 m d'altitud, just després de la glacera de Khumbu, i es considera un dels trams més perillosos de l'ascensió a l'Everest per la ruta normal sud-oest. L'expedició de Latorre s'allargarà fins a mitjan maig, moment en què, quan s'obri una finestra de bon temps, té previst fer l'atac definitiu al cim. Possiblement cap al dia 20. Aquesta és la sisena expedició del català a la muntanya més alta del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)