Waterpolo

MARINA CORDOBÉS

JUGADORA DEL CN SABADELL, ENTREVISTADA PER LA SEVA COMPANYA D'EQUIP MATI ORTIZ

“Guanyarem, no ho dubto”

Mati Ortiz, jugadora i a punt de graduar-se com a periodista, entrevista Kirixi abans de la gran cita de l'any, la seva companya de l'Astralpool Club Natació Sabadell per parlar de com es viu des de dins del vestidor

€A Mati Ortiz li falta només una assignatura i fer les pràctiques per finalitzar el grau de periodisme, i aprofitem les més de dotze hores del periple Sabadell-Kirixi i la seva privilegiada visió de jugadora i periodista perquè triï una jugadora de la plantilla i l'entrevisti. Escull Marina Cordobés per la seva joventut, potencial i per la dilatada trajectòria a l'entitat vallesana com a jugadora.

Què t'aporta un club com el Sabadell com a persona i com a jugador?
Ha estat el que m'ha implantat els valors esportius i personals, perquè hi sóc des dels vuit anys.
Com vas viure la final four des de fora, i després participant-hi?
Quan vaig pujar al primer equip l'havien guanyat l'any anterior i vam quedar eliminades en els quarts. Em va quedar l'espina clavada. L'any següent era a l'equip, però no vaig jugar la final a quatre i em va fer ràbia pensar que podia ser-hi. La primera que vaig guanyar va ser a Sabadell; molt emocionant.
Un dels moments tensos es viuen abans del partit; quan saltes a l'aigua, què sents?
Estic molt nerviosa, però són nervis de ganes de començar ja i alliberar tot el treball fet. La panxa em fa una mica de mal i ja està.
Dius que les finals a quatre són especials; com veus l'ambient de la plantilla fora de la piscina?
És com més professional. Totes estem més concentrades i anem a l'una cap a un objectiu. És un ambient molt diferent del que es viu durant la resta de la temporada.
En una plantilla com la nostra és més decisiu l'aspecte físic o el psicològic?
Psicològic, sobretot. Pots estar molt bé físicament, però si psicològicament no estàs al cent per cent no rendiràs de la mateixa manera. És més important el cap que les cames.
Fa tota la vida que ets al club i has coincidit amb moltes jugadores; què has après de les que ara són més veteranes?
Sempre que us he demanat ajuda me l'heu ofert sense cap problema. M'he aconsellat quan ha calgut. Ho valoro molt perquè gràcies a la vostra ajuda, a la dels entrenadors i a l'experiència que he anat agafant realment he pogut anar creixent com a jugadora i com a persona.
Quines característiques creus que ha de tenir un equip per arribar al màxim nivell?
El que he comentat abans: estar molt forta psicològicament, estar totes unides sempre i recolzar-nos i remar totes en la mateixa direcció.
Què li falta al waterpolo estatal femení per professionalitzar-se?
Professionals només hi som nosaltres i el Mataró, ara mateix. Els clubs normalment aposten més pel masculí que pel femení, però en el nostre i el Mataró, suposo que també, es dona molt de suport als femenins i això dona resultat. El que hi hauria d'haver és un canvi de mentalitat en les juntes directives d'alguns clubs perquè els seus equips femenins siguin més professionals.
Per conèixer una mica més l'equip, defineix cada jugadora amb una paraula.
Ester, ambició. Mati, guerrera. Neushul, constància. Bea, veloç. Ciara, entrega. Paula, treball. Maica, explosivitat. Pili, murri. Clara, sacrificada. Olga, líder. Judit, llesta. Elena, superació.
I per acabar, creus que guanyarem la final?
I tant. No ho dubto gens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)